Tietosuojaseloste Klarna

Klarnan tietosuojailmoitus

 

Meille on tärkeää, että tunnet olosi turvalliseksi, kun maksat Klarnalla tai käytät muita palveluitamme. Siksi annamme sinulle tässä tietosuojailmoituksessa kaikki tiedot siitä, miten käytämme henkilötietojasi. 

 

Olemme jakaneet tietosuojailmoituksen useisiin osiin, jotta löydät helposti sinua kiinnostavat kohdat. Voit siirtyä suoraan haluamaasi osioon klikkaamalla kyseistä otsikkoa alla olevassa luettelossa.

 1. Kuka on vastuussa sinua koskevista henkilötiedoista?

 2. Henkilötietojasi koskevat oikeutesi

 3. Mitä henkilötietoja keräämme?

 4. Mitä henkilötietoja käytetään mihin tarkoituksiin ja millä oikeusperusteella?

 5. Miten voit peruuttaa suostumuksesi?

 6. Klarnan profilointi ja automatisoitu päätöksenteko

 7. Kenelle voimme antaa sinua koskevia henkilötietoja?

 8. Missä käsittelemme sinua koskevia henkilötietoja?

 9. Kuinka kauan säilytämme sinua koskevia henkilötietoja?

 10. Miten käytämme evästeitä ja muita seurantatekniikoita?

 11. Tämän tietosuojailmoituksen päivittäminen

 12. Ota yhteyttä Klarnaan

 

1. Kuka on vastuussa sinua koskevista henkilötiedoista?

 

Klarna Bank AB (publ), joka on rekisteröity Ruotsin yritysrekisteriin numerolla 556737-0431 ja jonka päätoimipaikka on Sveavägen 46, 111 34 Tukholma ("Klarna", "me", "meidän" tai "meitä") on rekisterinpitäjä. Jos sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käsittelystä ota yhteyttä tietosuoja-asioista vastaavaan tiimiimme osoitteessa tietosuoja@klarna.fi.

 

2. Henkilötietojasi koskevat oikeutesi

 

 • Oikeus saada tietoja. Sinulla on oikeus saada tietoa siitä, miten käsittelemme henkilötietojasi. Kerromme sinulle tietojesi käsittelystä tämän tietosuojailmoituksen ja verkkosivustollamme olevien tietojen kautta sekä vastaamalla kysymyksiisi.

 • Oikeus saada pääsy tietoihin. Voit pyytää kopion henkilötiedoistasi, jos haluat tietää, mitä tietoja meillä on sinusta. 

 • Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen. Voit pyytää kopion koneellisesti luettavassa muodossa sinua koskevista henkilötiedoista, joita käsittelemme kanssasi tehdyn sopimuksen suorittamiseksi tai suostumuksesi perusteella. 

 • Oikeus tietojen oikaisemiseen. Sinulla on oikeus oikaista itseäsi koskevat virheelliset tiedot ja täydentää puutteellisia tietoja.

 • Oikeus tietojen poistamiseen. Sinulla on oikeus pyytää henkilötietojesi poistamista. Tämä koskee tietoja, joita ei enää tarvita siihen tarkoitukseen, jota varten ne alun perin kerättiin, tai jos peruutat suostumuksesi. On kuitenkin tärkeää huomata, että oikeus tietojen poistamiseen ei ole ehdoton. Klarna on velvollinen säilyttämään joitain tietoja, vaikka pyytäisit meitä poistamaan ne. Klarnan tietojensäilyttämisvelvoitteita käsitellään tarkemmin kohdissa 4 ja 9. Näiden lakien nojalla emme voi poistaa tiettyjä tietoja välittömästi.

 • Oikeus rajoittaa käsittelyä. Jos epäilet, että tiedot ovat virheellisiä, että käsittelymme on lainvastaista tai että emme tarvitse tietoja tiettyyn tarkoitukseen, voit pyytää, että rajoitamme henkilötietojesi käsittelyä. Voit myös pyytää, että tietojesi käsittelyä rajoitetaan odottaessasi arviointiamme siitä ohittaako meidän etumme käsitellä tietojasi sinun oikeutesi kieltää tietojesi käsittely.

 • Oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä tai vastustaa Klarnan käsittelyä. Voit vastustaa henkilötietojesi käsittelyä oikeutetun etumme perusteella (tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta) ja henkilökohtaisiin olosuhteisiisi liittyen. Lisäksi voit aina vastustaa henkilötietojesi käyttöä markkinointitarkoituksiin.

 • Oikeus vastustaa automatisoituja päätöksiä, jotka vaikuttavat sinuun merkittävästi. Sinulla on oikeus vastustaa Klarnan tekemää automatisoitua päätöstä, jos päätös aiheuttaa oikeudellisia seurauksia tai muutoin vaikuttaa sinuun merkittävästi. Kohdassa 6 kuvataan, miten Klarna käyttää automaattista päätöksentekoa.

 • Oikeus peruuttaa suostumus. Kuten kohdassa 5 on kuvattu, sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa, jos käsittelemme henkilötietojasi suostumuksesi perusteella, olipa se sitten implisiittinen tai nimenomainen. Tämä tarkoittaa, että lopetamme tietojesi käsittelyn, mutta se ei vaikuta jo suorittamaamme tietojen käsittelyyn.

 • Oikeus valituksen tekemiseen. Sinulla on oikeus tehdä valitus Ruotsin valvontaviranomaiselle (Integritetsskyddsmyndigheten) Klarnan henkilötietojen käsittelyyn liittyen. Voit ottaa yhteyttä Integritetsskyddsmyndigheteniin seuraavan linkin kautta.

Jos haluat käyttää yhtä tai useampaa oikeuksistasi, voit ottaa yhteyttä osoitteeseen tietosuoja@klarna.fi ilmoittamalla, mitä oikeuksia haluat käyttää. Täyttämällä tämän lomakkeen voit myös pyytää pääsyä henkilötietoihisi tai niiden poistamista. Lomake on saatavilla kotisivuillamme. Jos sinulla on muita kysymyksiä katso yhteystietomme kohdasta 12.

 

Asetukset Klarna-sovelluksessa: Klarna-sovelluksessa voit räätälöidä mieltymyksesi tiettyjen palveluiden osalta (esim. nykyiset ilmoitukset tai tietojen automaattinen täyttö oston yhteydessä). Noudatamme aina valintojasi.

 

3. Mitä henkilötietoja keräämme?

 

Tässä osiossa kerromme käyttämistämme henkilötietoryhmistä. Kohdassa 4 kerromme näiden henkilötietoryhmien käsittelyn tarkoituksista, eli siitä miten tietoja käytetään.

 • Yhteystiedot ja tunnistamistiedot - Nimi, syntymäaika, sosiaaliturvatunnus, titteli, ammatti, sukupuoli, laskutus- ja toimitusosoite, sähköpostiosoite, matkapuhelinnumero, kansalaisuus, ikä, tulotiedot jne.
 • Tietoja tuotteista/palveluista - Ostamiasi tai tilaamiasi tuotteita/palveluja koskevat tiedot, kuten tuotetyyppi tai toimituksen seurantanumero. 

 • Tiedot taloudellisesta tilanteestasi - Esimerkiksi tiedot tuloistasi, mahdollisista luotoista, suorittamattomista maksuista ja aiemmista luottojen hyväksynnöistä.

 • Maksutiedot - Luotto- ja pankkikorttitiedot (kortin numero, voimassaoloaika ja CVV-koodi), pankkitilin numero, pankin nimi.

 • Tiedot siitä miten käytät Klarnan palveluita - mitä palvelua tai palveluja ja mitä eri toimintoja olet käyttänyt ja miten olet käyttänyt niitä. Tämä sisältää tietoja erääntyneistä ja aiemmista veloista, takaisinmaksuhistoriastasi ja henkilökohtaisista mieltymyksistäsi.

 • Tekniset tiedot, jotka luodaan, kun käytät Klarnan palveluita - Tekniset tiedot, kuten verkkosivujen vastausaika, latausvirheet sekä päivämäärä ja kellonaika, jolloin käytit palvelua. 

 • Tiedot yhteydenotoistasi Klarnan asiakaspalveluun - Nauhoitetut puhelut, chat-keskustelut ja sähköpostikirjeenvaihto.

 • Yhteydenottosi kauppojen kanssa, joissa teet ostoksia tai joissa asioit - Tiedot siitä, miten olet vuorovaikutuksessa kauppojen kanssa, kuten oletko vastaanottanut tuotteita ja minkä tyyppisessä kaupassa asioit. 

 • Laitteen tiedot - IP-osoite, kieliasetukset, selaimen asetukset, aikavyöhyke, käyttöjärjestelmä, alusta, näytön kuvatarkkuus ja vastaavat tiedot laitteesi asetuksista. 

 • Tiedot ulkoisilta pakotelistoilta ja PEP-listoilta - Pakotelista ja listat poliittisesti vaikutusvaltaisista henkilöistä ("PEP") sisältävät tietoja, kuten nimen, syntymäajan, syntymäpaikan, ammatin tai aseman sekä syyn, jonka vuoksi henkilö on kyseisellä listalla.

 • Arkaluonteiset henkilötiedot - Arkaluonteisia henkilötietoja ovat tiedot, jotka paljastavat uskonnollisen vakaumuksen, poliittiset tai filosofiset näkemykset, ammattiliittoon kuulumisen tai jotka sisältävät tietoja terveydentilasta, sukupuolielämästä tai seksuaalisesta suuntautumisesta.

 • Palvelukohtaiset henkilötiedot - Käytämme Klarna-sovelluksen, Klarnan säästö- ja maksutilien, Email Connectin, Personal Finance -palvelun ja tapahtumailmoittautumisten kautta tarjottavien palveluidemme puitteissa muita henkilötietoja, joita ei ole mainittu edellä luetelluissa luokissa. Kutakin palvelua koskevat tiedot on lueteltu täällä:
   

  • Klarna-sovellus: Kaikki sovellukseen lataamasi sisältö (kuten valokuvat tai kuitit), sijaintitiedot, tiedot siitä, miten käytät selainta, ja verkkosivustot, joilla vierailet;

  • Klarnan säästö- ja maksutilit: Tietoja maksutapahtumistasi ja tekemistäsi talletuksista sekä tietoja siitä, mistä rahasi ovat peräisin. Klarna käsittelee myös kolmansia osapuolia (kuten maksunsaajia tai maksajia) koskevia tietoja tätä palvelua varten;

  • Email Connect: Tiedot yhdistetyltä sähköpostitililtä tekemistäsi ostoksista, tuote-, hinta- ja määrätiedot, toimituksen seurantanumerot ja kauppoja koskevat tiedot, jotka välitämme Klarna-sovellukseen;

  • Personal Finance: Tiedot muista pankkitileistäsi ja muuntyyppisistä tileistäsi (kuten korttitileistä), jotka päätät yhdistää palveluun, sekä tiedot, kuten tilinumero, pankki, yhdistettyjen tilien aiemmat tapahtumat, saldot ja varat; ja

  • Tapahtumailmoittautumiset sosiaalisessa mediassa: Profiilitietosi sosiaalisen median tililtäsi sekä yritystiedot, kuten työnantajasi nimi, osoite ja yritystyyppi.

Löydät yksityiskohtaiset tiedot kunkin palvelun kannalta tarpeellisista henkilötiedoista myös tässä luetelluista käyttöehdoista.

 

4. Mitä henkilötietoja käytetään mihin tarkoituksiin ja millä oikeusperusteella?

 

Alla olevissa taulukoissa kuvataan, mihin tarkoitukseen käytämme henkilötietojasi (tarkoitus) ja mitä henkilötietoryhmiä käytämme kyseiseen tarkoitukseen. Kohdassa 3 näet, mitkä tiedot sisältyvät kuhunkin henkilötietoryhmään. Taulukoissa kuvataan myös, mitä laillisia oikeuksia meillä on käsitellä sinua koskevia tietoja voimassa olevan tietosuojalainsäädännön, kuten yleisen tietosuoja-asetuksen, nojalla. Viittaamme näihin oikeuksiin nimellä "oikeusperustamme". Taulukoissa kerrotaan myös, milloin Klarna lopettaa henkilötietojen käytön kuhunkin tarkoitukseen. Lopuksi kerromme olemmeko saaneet tiedot sinulta vai onko Klarna saanut tiedot jostain muusta lähteestä. Jos saamme tietoja toisesta lähteestä, lähde on mainittu suluissa.

 

4.1 Klarna käyttää henkilötietojasi aina seuraaviin tarkoituksiin riippumatta siitä, mitä palvelua käytät.

 

Käsittelyn tarkoitus - mitä teemme ja miksi?

Tarkoitukseen käytettävät henkilötietoryhmät ja mistä ne ovat peräisin (lähde). Saat lisätietoja siitä mitä kukin luokka sisältää kohdassa 3.

Yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen oikeusperusta tietojen käsittelylle 

Milloin käyttötarkoitus päättyy (lisätietoja tietojen poistamisesta saat kohdasta 9)

Hoitaa asiakassuhdettamme kanssasi sopimustemme mukaisesti kunkin käyttämäsi palvelun osalta. Tähän sisältyy tietojen luominen ja lähettäminen sinulle sähköisessä muodossa (ei markkinointitarkoituksiin).

Sinulta:

 • Yhteystiedot ja tunnistamistiedot.

 • Maksutiedot.

 • Arkaluonteiset henkilötiedot. 

 

Muista lähteistä:

 • Tiedot tuotteista/palveluista. (Kauppa) 

 • Tiedot taloudellisesta tilanteestasi. (Klarna ja luottotietotoimistot)

 • Tiedot siitä miten käytät Klarnan palveluita. (Klarna)

 • Tekniset tiedot, jotka luodaan, kun käytät Klarnan palveluita. (Klarna)

 • Yhteydenottosi kauppojen kanssa, joissa teet ostoksia tai joissa asioit. (Kauppa)

 • Laitteen tiedot. (Sinun laitteesi) 

 • Palvelukohtaiset henkilötiedot (katso kohta 3).

Käsittely on tarpeen, jotta Klarna voi panna täytäntöön kanssasi tehdyn sopimuksen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta). 

 

Jos palvelu käsittelee arkaluonteisia henkilötietoja (esim. lataamastasi materiaalista), käsittelemme näitä tietoja nimenomaisen suostumuksesi perusteella (yleisen tietosuoja-asetuksen 9 artiklan 2 kohdan a alakohta).


 

Kun sinun ja Klarnan välinen sopimus päättyy.

Toteuttaa asiakastyytyväisyyskyselyitä ja markkinatutkimuksia sähköpostitse, tekstiviestitse, puhelimitse tai muiden viestintäkanavien kautta.

 

Jos et halua, että käsittelemme tietojasi tällä tavalla, voit ottaa meihin yhteyttä. Lisätietoja oikeuksistasi löydät kohdassa 2. Löydät yhteystietomme kohdasta 12.

Sinulta:

 • Yhteystiedot ja tunnistamistiedot.

 

Muista lähteistä:

 • Tiedot tuotteista/palveluista. (Kauppa)

 • Tiedot siitä miten käytät Klarnan palveluita. (Klarna)

 • Tekniset tiedot, jotka luodaan, kun käytät Klarnan palveluita. (Klarna)

 • Yhteydenottosi kauppojen kanssa, joissa teet ostoksia tai joissa asioit. (Kauppa)

Käsittely perustuu etujen tasapainottamiseen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta). Etuja tasapainottaessaan Klarna on todennut, että meillä on oikeutettu etu suorittaa henkilötietojen käsittely, että käsittely on tarpeen tämän tarkoituksen saavuttamiseksi ja että etumme menee oikeutesi edelle kieltää henkilötietojesi käsittely tätä tarkoitusta varten. 

 

Voit ottaa meihin yhteyttä jos haluat lisätietoja siitä, miten päätös on tehty. Löydät yhteystietomme kohdasta 12.

Kun sinun ja Klarnan välinen sopimus päättyy.

Varmistaa verkkoturvallisuus ja tietoturva Klarnan palveluissa.


 

Sinulta:

 • Yhteystiedot ja tunnistamistiedot.

 

Muista lähteistä:

 • Tiedot siitä miten käytät Klarnan palveluita. (Klarna)

 • Tekniset tiedot, jotka luodaan, kun käytät Klarnan palveluita. (Klarna)

 • Yhteydenottosi kauppojen kanssa, joissa teet ostoksia tai joissa asioit. (Kauppa)

 • Laitteen tiedot. (Sinun laitteesi)

Käsittely perustuu etujen tasapainottamiseen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta). Etuja tasapainottaessaan Klarna on todennut, että meillä on oikeutettu etu varmistaa verkko- ja tietoturva, että käsittely on tarpeen tämän tarkoituksen saavuttamiseksi ja että etumme menee oikeutesi edelle kieltää henkilötietojesi käsittely tätä tarkoitusta varten. On myös etusi mukaista asiakkaana, että varmistamme hyvän tietoturvan.

 

Voit ottaa meihin yhteyttä jos haluat lisätietoja siitä, miten päätös on tehty. Löydät yhteystietomme kohdasta 12.

Tämä käsittely kestää niin kauan kuin käytät palvelua.

Auttaa sinua, jos olet heikossa asemassa oleva asiakas (eli jos tarvitset lisätukea ottaessasi meihin yhteyttä erityisolosuhteiden vuoksi). Tämä tarkoittaa, että voimme tarjota sinulle erityistukea esimerkiksi, kun otat yhteyttä asiakaspalveluun.

Sinulta:

 • Yhteystiedot ja tunnistamistiedot.

 • Arkaluonteiset henkilötiedot (terveystiedot). 

 

Muista lähteistä:

 • Tiedot siitä miten käytät Klarnan palveluita. (Klarna)

Suostumuksesi perusteella (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta ja 9 artiklan 2 kohdan a alakohta).

Kun ilmoitat meille, ettet ole enää heikossa asemassa oleva asiakas tai peruutat suostumuksesi. Lopetamme tämän käsittelyn myös, jos ilmoitat meille, ettet enää halua olla Klarnan asiakas.

Suorittaa riskianalyysiä, torjua petoksia ja hallita riskejä.

 

Käsittelemme tietoja tarkistaaksemme henkilöllisyytesi sekä antamiesi tietojen oikeellisuuden varmistamiseksi ja rikollisen toiminnan torjumiseksi. 

 

Tämä käsittely on profilointia ja automatisoitua päätöksentekoa. Käytämme automatisoitua päätöksentekoa tähän tarkoitukseen, jotta voimme määrittää aiheutatko petosriskin. Lisätietoja profiloinnista ja automatisoiduista päätöksistä saat kohdasta 6

Sinulta:

 • Yhteystiedot ja tunnistamistiedot. 

 • Maksutiedot.

 

Muista lähteistä:

 • Tiedot tuotteista/palveluista. (Kauppa)

 • Tiedot taloudellisesta tilanteestasi. (Klarna ja luottotietotoimistot) 

 • Tiedot siitä miten käytät Klarnan palveluita. (Klarna)

 • Tekniset tiedot, jotka luodaan, kun käytät Klarnan palveluita. (Klarna)

 • Yhteydenottosi kauppojen kanssa, joissa teet ostoksia tai joissa asioit. (Kauppa)

 • Laitteen tiedot. (Sinun laitteesi)

Käsittely on tarpeen, jotta Klarna voi tehdä ja panna täytäntöön kanssasi tehdyn sopimuksen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta). 

 

Meillä on myös lakisääteinen velvollisuus selvittää asiakkaidemme henkilöllisyys (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan c alakohta). (Ruotsin laki (2017:630) rahanpesun ja terrorismin rahoituksen vastaisista toimenpiteistä)

Tämä käsittely tapahtuu, kun käytät jotakin Klarnan palveluista.

 

Jos Klarna on havainnut riskin siinä, miten käytät Klarnaa, jatkamme tietojesi käyttöä tähän tarkoitukseen ja päivitämme jatkuvasti riskinarviointiamme, jos petosriski on olemassa. Tämä käsittely kestää niin kauan kuin laki velvoittaa meitä säilyttämään tietojasi. Lisätietoja velvollisuuksistamme ja oikeudestamme säilyttää tietoja lain mukaisesti saat kohdasta 9.


 

Anonymisoida henkilötietosi, jotta voimme parantaa palveluitamme ja tuotteitamme sekä analysoida asiakkaiden käyttäytymistä.


 

Sinulta:

 • Yhteystiedot ja tunnistamistiedot.

 • Maksutiedot.

 

Muista lähteistä:

 • Tiedot tuotteista/palveluista. (Kauppa)

 • Tiedot taloudellisesta tilanteestasi. (Klarna ja luottotietotoimistot)

 • Tiedot siitä miten käytät Klarnan palveluita. (Klarna)

 • Tekniset tiedot, jotka luodaan, kun käytät Klarnan palveluita. (Klarna)

 • Yhteydenottosi kauppojen kanssa, joissa teet ostoksia tai joissa asioit. (Kauppa)

 • Laitteen tiedot. (Sinun laitteesi) 

 • Palvelukohtaiset henkilötiedot (katso kohta 3).

Käsittely perustuu etujen tasapainottamiseen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta). Etuja tasapainottaessaan Klarna on todennut, että meillä on oikeutettu etu anonymisoida henkilötietosi tuotekehitystarkoituksiin sekä analysoida asiakkaiden käyttäytymistä palvelun ja asiakaskokemuksen parantamiseksi. Varmistamme, että tähän liittyvä käsittely on tarpeen kyseisen tarkoituksen saavuttamiseksi ja että etumme menee oikeutesi edelle kieltää henkilötietojesi käsittely tätä tarkoitusta varten. Anonymisoimalla sinua koskevat tiedot varmistamme myös, että käytämme henkilötietoja niin vähän kuin mahdollista.

 

Voit ottaa meihin yhteyttä jos haluat lisätietoja siitä, miten päätös on tehty. Löydät yhteystietomme kohdasta 12.

Tämä käsittely kestää niin kauan kuin Klarnan on säilytettävä tietoja järjestelmissään esimerkiksi kanssasi tehdyn sopimuksen täyttämiseksi tai sovellettavan lain noudattamiseksi. Lisätietoja velvollisuuksistamme ja oikeudestamme säilyttää tietoja lain mukaisesti saat kohdasta 9.

Analysoida tietoja tuotteiden kehittämistä ja testaamista varten riski- ja luottomallien parantamiseksi ja palveluidemme suunnittelemiseksi (jos mahdollista, anonymisoimme tiedot ensin, jolloin henkilötietoja ei enää käsitellä).


 

Sinulta:

 • Yhteystiedot ja tunnistamistiedot.

 • Maksutiedot. 

 

Muista lähteistä:

 • Tiedot tuotteista/palveluista. (Kauppa) 

 • Tiedot taloudellisesta tilanteestasi. (Klarna ja luottotietotoimistot)

 • Tiedot siitä miten käytät Klarnan palveluita. (Klarna)

 • Tekniset tiedot, jotka luodaan, kun käytät Klarnan palveluita. (Klarna)

 • Yhteydenottosi kauppojen kanssa, joissa teet ostoksia tai joissa asioit. (Kauppa)

 • Laitteen tiedot. (Laitteesi)

 • Palvelukohtaiset henkilötiedot (katso kohta 3).

Käsittely perustuu etujen tasapainottamiseen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta). Etuja tasapainottaessaan Klarna on todennut, että meillä on oikeutettu etu analysoida tietoja tuotekehitys- ja testaustarkoituksiin. Varmistamme, että tähän liittyvä käsittely on tarpeen käsittelyn tarkoituksen saavuttamiseksi ja että etumme menee oikeutesi edelle kieltää henkilötietojesi käsittely tätä tarkoitusta varten. Myös asiakkaamme hyötyvät käsittelystä, sillä se auttaa meitä tarjoamaan virheettömiä ja kestäviä palveluja.

 

Voit ottaa meihin yhteyttä jos haluat lisätietoja siitä, miten päätös on tehty. Löydät yhteystietomme kohdasta 12.

Tämä käsittely kestää niin kauan kuin Klarnan on säilytettävä tietoja järjestelmissään esimerkiksi kanssasi tehdyn sopimuksen täyttämiseksi tai sovellettavan lain noudattamiseksi. Lisätietoja velvollisuuksistamme ja oikeudestamme säilyttää tietoja lain mukaisesti saat kohdasta 9.

Tuottaa tilastoja ja raportteja taloudellisia analyysejä varten tai analyysejä maksusuuntauksiin tai maksujen määriin liittyen tietyillä alueilla tai tietyillä toimialoilla (jos mahdollista, anonymisoimme tiedot ensin, jolloin henkilötietoja ei enää käsitellä).


 

Sinulta:

 • Yhteystiedot ja tunnistamistiedot.

 • Maksutiedot.

 

Muista lähteistä:

 • Tiedot tuotteista/palveluista. (Kauppa) 

 • Tiedot taloudellisesta tilanteestasi. (Klarna ja luottotietotoimistot)

 • Tiedot siitä miten käytät Klarnan palveluita. (Klarna)

 • Yhteydenottosi kauppojen kanssa, joissa teet ostoksia tai joissa asioit. (Kauppa)

 • Palvelukohtaiset henkilötiedot (katso kohta 3).

Käsittely perustuu etujen tasapainottamiseen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta). Etuja tasapainottaessaan Klarna on todennut, että meillä on oikeutettu etu saada tilastotietoja ja raportteja tätä tarkoitusta varten. Varmistamme, että tähän liittyvä käsittely on tarpeen käsittelyn tarkoituksen saavuttamiseksi ja että etumme menee oikeutesi edelle kieltää henkilötietojesi käsittely tätä tarkoitusta varten. 

 

Voit ottaa meihin yhteyttä jos haluat lisätietoja siitä, miten päätös on tehty. Löydät yhteystietomme kohdasta 12.

Tämä käsittely kestää niin kauan kuin Klarnan on säilytettävä tietoja järjestelmissään esimerkiksi kanssasi tehdyn sopimuksen täyttämiseksi tai sovellettavan lain noudattamiseksi. Lisätietoja velvollisuuksistamme ja oikeudestamme säilyttää tietoja lain mukaisesti saat kohdasta 9.

Tarkistaa ja todentaa henkilöllisyytesi.


 

Sinulta:

 • Yhteystiedot ja tunnistamistiedot. 

Käsittely on tarpeen, jotta Klarna voi panna täytäntöön kanssasi tehdyn sopimuksen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta).

Niin kauan kuin käytät jotakin Klarnan palveluista.

Luovuttaa henkilötietojasi kohdassa 7.1 mainituille vastaanottajaryhmille (toimittajat ja alihankkijat, Klarna-konserniin kuuluvat yritykset, henkilöt, joilla on valtuudet tehdä rahoitustapahtumia, viranomaiset ja saamisten, yritysten tai omaisuuden ostajat).

 • Kaikki kohdassa 3 mainitut ryhmät.

Vaihtelee vastaanottajasta riippuen (katso kohta 7.1)

Tämä käsittely kestää niin kauan kuin Klarnan on säilytettävä tietoja järjestelmissään esimerkiksi kanssasi tehdyn sopimuksen täyttämiseksi tai sovellettavan lain noudattamiseksi. Lisätietoja velvollisuuksistamme ja oikeudestamme säilyttää tietoja lain mukaisesti saat kohdasta 9.

Määrittää, mitä markkinointia tarjota sinulle 

 

Jos et halua, että käsittelemme tietojasi tällä tavalla, ota meihin yhteyttä. Yhteystietomme löydät kohdasta 12.

 

Tämä käsittely voi olla profilointia. Lisätietoja profiloinnista löydät kohdasta 6

Sinulta:

 • Yhteystiedot ja tunnistamistiedot. 

 

Muista lähteistä:

 • Tiedot tuotteista/palveluista. (Kauppa) 

 • Tiedot siitä miten käytät Klarnan palveluita. (Klarna)

 • Tekniset tiedot, jotka luodaan, kun käytät Klarnan palveluita. (Klarna)

 • Yhteydenottosi kauppojen kanssa, joissa teet ostoksia tai joissa asioit. (Kauppa)

 • Laitteen tiedot. (Sinun laitteesi) 

 • Palvelukohtaiset henkilötiedot (katso kohta 3).

Käsittely perustuu etujen tasapainottamiseen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta). Etuja tasapainottaessaan Klarna on todennut, että meillä on oikeutettu etu määrittää, minkälaista markkinointia tarjota sinulle. Varmistamme, että tähän liittyvä käsittely on tarpeen kyseisen edun saavuttamiseksi ja että etumme menee oikeutesi edelle kieltää henkilötietojesi käsittely tätä tarkoitusta varten. Olemme myös ottaneet huomioon sen, että yleinen tietosuoja-asetus mainitsee markkinoinnin esimerkkinä oikeutetusta edusta.

 

Voit ottaa meihin yhteyttä jos haluat lisätietoja siitä, miten päätös on tehty. Löydät yhteystietomme kohdasta 12.

Kun sinun ja Klarnan välinen sopimus päättyy tai jos ilmoitat meille, ettet ole kiinnostunut tästä käsittelystä.

Tarjota sinulle markkinointimateriaalia ja tarjouksia palveluistamme.

 

Jos et halua, että käsittelemme tietojasi tällä tavalla, voit ottaa meihin yhteyttä. Löydät yhteystietomme kohdasta 12

Sinulta:

 • Yhteystiedot ja tunnistamistiedot. 

 

Muista lähteistä:

 • Tiedot siitä miten käytät Klarnan palveluita. (Klarna)

 • Yhteydenottosi kauppojen kanssa, joissa teet ostoksia tai joissa asioit. (Kauppa)

Käsittely perustuu etujen tasapainottamiseen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta). Etuja tasapainottaessaan Klarna on todennut, että meillä on oikeutettu etu lähettää sinulle markkinointia palveluistamme ja tarjouksistamme. Varmistamme, että tähän liittyvä käsittely on tarpeen kyseisen edun saavuttamiseksi ja että etumme menee oikeutesi edelle kieltää henkilötietojesi käsittely tätä tarkoitusta varten. Olemme myös ottaneet huomioon sen, että yleinen tietosuoja-asetus mainitsee markkinoinnin esimerkkinä oikeutetusta edusta.

 

Voit ottaa meihin yhteyttä jos haluat lisätietoja siitä, miten päätös on tehty. Löydät yhteystietomme kohdasta 12.

Kun sinun ja Klarnan välinen sopimus päättyy tai jos ilmoitat meille, ettet ole kiinnostunut tästä käsittelystä.

Suojata Klarnaa oikeudellisilta vaateilta ja turvata Klarnan lailliset oikeudet.

 • Kaikki kohdassa 3 mainitut ryhmät.

 

Riitatilanteissa Klarna voi kerätä myös muita sinua koskevia henkilötietoryhmiä, jos tarvitsemme niitä oikeuksiemme käyttämiseen. 

Käsittely perustuu etujen tasapainottamiseen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta). Etuja tasapainottaessaan Klarna on todennut, että meillä on oikeutettu etu puolustaa itseämme oikeudellisia vaatimuksia vastaan. Varmistamme, että tähän liittyvä käsittely on tarpeen käsittelyn tarkoituksen saavuttamiseksi ja että etumme menee oikeutesi edelle kieltää henkilötietojesi käsittely tätä tarkoitusta varten.

 

Voit ottaa meihin yhteyttä jos haluat lisätietoja siitä, miten päätös on tehty. Löydät yhteystietomme kohdasta 12.

Tämä käsittely kestää niin kauan kuin Klarnan on säilytettävä tietoja järjestelmissään esimerkiksi kanssasi tehdyn sopimuksen täyttämiseksi tai sovellettavan lain noudattamiseksi. Lisätietoja velvollisuuksistamme ja oikeudestamme säilyttää tietoja lain mukaisesti saat kohdasta 9.

 

4.2 Tarkoitukset, joihin henkilötietojasi käytetään, kun käytät jotakin Klarnan maksutapaa, kirjaudut sisään Klarnaan kaupassa tai päätät maksaa pankki- tai luottokortilla Klarna-kassalla kaupassa (check-out).

Käsittelyn tarkoitus - mitä teemme ja miksi?

Tarkoitukseen käytettävät henkilötietoryhmät ja mistä ne ovat peräisin (lähde). Saat lisätietoja siitä mitä kukin luokka sisältää kohdassa 3.

Yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen oikeusperusta tietojen käsittelylle 

Milloin käyttötarkoitus päättyy (lisätietoja tietojen poistamisesta saat kohdasta 9)

Siirtää kaupan oikeus maksuun ostoksestasi Klarnalle ("factoring").

Sinulta:

 • Yhteystiedot ja tunnistamistiedot. 

 • Maksutiedot. 

 

Muista lähteistä:

 • Tiedot tuotteista/palveluista. (Kauppa) 

 • Tiedot taloudellisesta tilanteestasi. (Klarna ja luottotietotoimistot) 

 • Tiedot siitä miten käytät Klarnan palveluita. (Klarna)

 • Tekniset tiedot, jotka luodaan, kun käytät Klarnan palveluita. (Klarna)

 • Yhteydenottosi kauppojen kanssa, joissa teet ostoksia tai joissa asioit. (Kauppa)

 • Laitteen tiedot. (Sinun laitteesi)

Käsittely perustuu etujen tasapainottamiseen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta). Etuja tasapainottaessaan Klarna on todennut, että meillä (ja kaupalla) on oikeutettu etu myydä tai ostaa maksamatta oleva velkasi. Varmistamme, että käsittely on tarpeen käsittelyn tarkoituksen saavuttamiseksi ja että etumme menee oikeutesi edelle kieltää henkilötietojesi käsittely tätä tarkoitusta varten. 

 

Voit ottaa meihin yhteyttä jos haluat lisätietoja siitä, miten päätös on tehty. Löydät yhteystietomme kohdasta 12.

Ostohetkellä.

Luovuttaa henkilötietojasi kohdassa 7.2 mainituille vastaanottajaryhmille (kaupat, maksupalveluntarjoajat ja rahoituslaitokset, petostentorjuntavirastot ja tunnistetietoja tarjoavat yritykset sekä Google).

Sinulta:

 • Yhteystiedot ja tunnistamistiedot. 

 • Maksutiedot. 

 

Muista lähteistä:

 • Tiedot tuotteista/palveluista. (Kauppa) 

 • Tiedot taloudellisesta tilanteestasi. (Klarna ja luottotietotoimistot)

 • Tiedot siitä miten käytät Klarnan palveluita. (Klarna)

 • Tekniset tiedot, jotka luodaan, kun käytät Klarnan palveluita. (Klarna)

 • Yhteydenottosi kauppojen kanssa, joissa teet ostoksia tai joissa asioit. (Kauppa)

 • Laitteen tiedot. (Sinun laitteesi)

Vaihtelee vastaanottajasta riippuen (katso kohta 7.2)

Ensisijaisesti ostohetkellä, mutta myös niin kauan kuin Klarna säilyttää tietoja järjestelmissään, eli kunnes tiedot on poistettu. Lisätietoja velvollisuuksistamme ja oikeudestamme säilyttää tietoja lain mukaisesti saat kohdasta 9.

Kun teet ostoksia kaupassa, joka tarjoaa Klarnaa maksutapana tai jossa on Klarna-kassa (checkout), arvioimme, missä järjestyksessä eri maksutavat tulisi esittää sinulle kaupassa ostotapahtumaa varten (checkout). Tämä käsittely ei vaikuta käytettävissäsi oleviin Klarnan maksutapavaihtoehtoihin.

 

Jos et halua, että käsittelemme tietojasi tällä tavalla, voit ottaa meihin yhteyttä. Yhteystietomme löydät kohdasta 12.

 

Tämä käsittely on profilointia. Lisätietoja profiloinnista löydät kohdasta 6.

Sinulta:

 • Yhteystiedot ja tunnistamistiedot.

 

Muista lähteistä:

 • Tiedot tuotteista/palveluista. (Kauppa)

 • Tiedot siitä miten käytät Klarnan palveluita. (Klarna)

 • Tekniset tiedot, jotka luodaan, kun käytät Klarnan palveluita. (Klarna) 

 • Yhteydenottosi kauppojen kanssa, joissa teet ostoksia tai joissa asioit. (Kauppa)

Jos olet hyväksynyt ja käytät Klarnan "Shopping Service" -palvelua, kuten palvelun ehdoissa on tarkemmin kuvattu, käsittelyn oikeusperusteena on sopimuksen täytäntöön paneminen yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohdan mukaisesti (palvelun ehdot löydät täältä).

 

Vaihtoehtoisesti, jos et ole tehnyt "Shopping Service" -sopimusta, käsittely perustuu etujen tasapainottamiseen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta). Etuja tasapainottaessaan Klarna on todennut, että meillä on oikeutettu etu tutkia, missä järjestyksessä eri maksuvaihtoehdot esitetään sinulle kaupassa ostotapahtumaa tehtäessä (check-out). Varmistamme, että tähän liittyvä käsittely on tarpeen käsittelyn tarkoituksen saavuttamiseksi ja että etumme menee oikeutesi edelle kieltää henkilötietojesi käsittely tätä tarkoitusta varten. 

 

Voit ottaa meihin yhteyttä jos haluat lisätietoja siitä, miten päätös on tehty. Löydät yhteystietomme kohdasta 12.

Kun maksutavat näytetään ostotapahtumaa tehtäessä (check-out).

Estää Klarnan toimintojen käyttäminen rahanpesuun tai terrorismin rahoitukseen valvomalla ja tarkkailemalla maksutapahtumia. Klarna suorittaa myös jatkuvia riskiarviointeja ja luo riskimalleja rahanpesun ja terrorismin rahoituksen torjumiseksi. 

 

Tämä käsittely on profilointia ja automatisoitua päätöksentekoa. Lisätietoja profiloinnista ja automatisoiduista päätöksistä saat kohdasta 6.

Sinulta:

 • Yhteystiedot ja tunnistamistiedot. 

 • Maksutiedot.

 

Muista lähteistä:

 • Tiedot tuotteista/palveluista. 

 • Tiedot taloudellisesta tilanteestasi. (Klarna ja luottotietotoimistot)

 • Tiedot siitä miten käytät Klarnan palveluita. (Klarna)

 • Tekniset tiedot, jotka luodaan, kun käytät Klarnan palveluita. (Klarna)

 • Yhteydenottosi kauppojen kanssa, joissa teet ostoksia tai joissa asioit. (Kauppa)

 • Laitteen tiedot (Sinun laitteesi). 

 • Tiedot ulkoisilta pakotelistoilta ja PEP-listoilta. (Pakotelistat ja PEP-listat)

 • Arkaluonteiset henkilötiedot (PEP-listoihin sisältyvät tiedot poliittisista mielipiteistä, uskonnollisesta vakaumuksesta ja/tai terveystiedoista).

 • Palvelukohtaiset henkilötiedot (tietoja Klarnan säästö- ja maksutileistä saat kohdasta 3).

Lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan c alakohta). (Ruotsin laki (2017:630) rahanpesun ja terrorismin rahoituksen vastaisista toimenpiteistä)

 

Arkaluonteisten henkilötietojen osalta perusteena on, että käsittely on tarpeen yleistä etua koskevasta syystä (yleisen tietosuoja-asetuksen 9 artiklan 2 kohdan g alakohta).

Kun sinun ja Klarnan välinen sopimus päättyy. Lisätietoja velvollisuuksistamme ja oikeudestamme säilyttää tietoja lain mukaisesti saat kohdasta 9

Suorittaa petostentorjunta-arviointi ennen ostoksen hyväksymistä.

 

Tämä käsittely on profilointia ja automatisoitua päätöksentekoa. Käytämme automatisoitua päätöksentekoa tähän tarkoitukseen, jotta voimme määrittää aiheutatko petosriskin. Lisätietoja profiloinnista ja automatisoiduista päätöksistä saat kohdasta 6. 

 

Katso myös kohta 7.2.3, joka käsittelee petostentorjuntavirastojen käyttöä, joille tietojasi saatetaan luovuttaa, ja oikeusperustetta tietojen luovuttamiselle.

Sinulta:

 • Yhteystiedot ja tunnistamistiedot. 

 • Maksutiedot.

 

Muista lähteistä:

 • Tiedot tuotteista/palveluista. (Kauppa)

 • Tiedot siitä miten käytät Klarnan palveluita. (Klarna)

 • Tekniset tiedot, jotka luodaan, kun käytät Klarnan palveluita. (Klarna)

 • Yhteydenottosi kauppojen kanssa, joissa teet ostoksia tai joissa asioit. (Kauppa)

 • Laitteen tiedot. (Sinun laitteesi)

 

Edellä mainitun lisäksi Klarna saa petostentorjuntaviranomaisilta tietoja siitä, viittaavatko tietosi petosyritykseen.

Sopimuksen tekeminen ja täytäntöön paneminen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta).

Kun petosarviointi on suoritettu.

Hoitaa kirjanpito ja tilit kirjanpitolainsäädännön mukaisesti ja säilyttää ne sovellettavan lainsäädännön mukaisesti.

Sinulta:

 • Yhteystiedot ja tunnistamistiedot. 

 • Maksutiedot. 

 

Muista lähteistä:

 • Tiedot tuotteista/palveluista. (Kauppa) 

 • Tiedot siitä miten käytät Klarnan palveluita. (Klarna)

 • Tiedot yhteydenotoistasi Klarnan asiakaspalveluun. (Klarna)

 • Yhteydenottosi kauppojen kanssa, joissa teet ostoksia tai joissa asioit. (Kauppa)

Lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan c alakohta). (Ruotsin kirjanpitolaki (1999:1078))

Sen ajanjakson aikana, jona kirjanpito on kirjattu, ja 7 vuoden kuluttua sen vuoden päättymisestä, jona tiedot on kirjattu. Lisätietoja velvollisuuksistamme ja oikeudestamme säilyttää tietoja lain mukaisesti saat kohdasta 9.

Suorittaa laskelmat vakavaraisuusvelvoitteita koskevien säännösten mukaisesti. 

Sinulta:

 • Yhteystiedot ja tunnistamistiedot. 

 • Maksutiedot. 

 

Muista lähteistä:

 • Tiedot tuotteista/palveluista. (Kauppa) 

 • Tiedot taloudellisesta tilanteestasi. (Klarna ja luottotietotoimistot)

 • Tiedot siitä miten käytät Klarnan palveluita. (Klarna)

 • Palvelukohtaiset henkilötiedot (tietoja Klarnan säästö- ja maksutileistä saat kohdasta 3).

Lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan c alakohta). (Vakavaraisuusasetus 575/2013 ja vakavaraisuusdirektiivi 2013/36)

Seitsemän vuoden kuluttua sen vuoden päättymisestä, jona tiedot rekisteröitiin. Lisätietoja velvollisuuksistamme ja oikeudestamme säilyttää tietoja lain mukaisesti saat kohdasta 9.

4.3 Henkilötietojesi käyttötarkoitukset, kun käytät jotakin Klarnan maksutapaa, johon liittyy luoton antaminen, tai kun käytät Klarna-korttia tai kertaluonteista korttia.

Seuraaviin palveluihin liittyy luoton myöntäminen sinulle: "Maksa myöhemmin" (lasku), "Maksa nyt" (suoraveloitus), "Rahoitus" (osamaksu) sekä Klarna-kortti ja kertaluonteinen kortti (molemmat ovat tarjolla Klarna-sovelluksessa).

Käsittelyn tarkoitus - mitä teemme ja miksi?

Tarkoitukseen käytettävät henkilötietoryhmät ja mistä ne ovat peräisin (lähde). Saat lisätietoja siitä mitä kukin luokka sisältää kohdassa 3.

Yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen oikeusperuste

Milloin käyttötarkoitus päättyy (lisätietoja tietojen poistamisesta saat kohdasta 9)

Arvioida luottokelpoisuutta ennen luoton myöntämistä.

 

Tämä on profilointia ja päätös hyväksyä tai hylätä luotto on "automatisoitu päätös". Lisätietoja profiloinnista ja automatisoiduista päätöksistä saat kohdasta 6.

 

Katso myös kohta 7.3.1, joka käsittelee petostentorjuntavirastojen käyttöä, joille tietojasi saatetaan luovuttaa, ja oikeusperustettamme tietojen luovuttamiselle.

 

 

Sinulta:

 • Yhteystiedot ja tunnistamistiedot. 

 

Muista lähteistä:

 • Tiedot siitä miten käytät Klarnan palveluita. (Klarna)

 • Tekniset tiedot, jotka luodaan, kun käytät Klarnan palveluita. (Klarna)


 

Luottosopimuksen tekeminen ja täytäntöön paneminen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta).

Kun luottokelpoisuus on arvioitu.

Luovuttaa henkilötietojasi kohdassa 7.3 mainituille vastaanottajaryhmille (luottotietotoimistot, perintäyhtiöt ja muut maksamattomien saatavien ostajat sekä VISA, velkojen hankkijat ja digitaalisen lompakon tarjoajat). 

Sinulta:

 • Yhteystiedot ja tunnistamistiedot.

 • Maksutiedot.

 

Muista lähteistä:

 • Tiedot tuotteista ja palveluista. (Kauppa)

 • Tiedot taloudellisesta tilanteestasi. (Klarna ja luottotietotoimistot)

 • Tiedot siitä miten käytät Klarnan palveluita. (Klarna)

 • Yhteydenottosi kauppojen kanssa, joissa teet ostoksia tai joissa asioit. (Kauppa)

 • Laitteen tiedot. (Sinun laitteesi)

Vaihtelee vastaanottajasta riippuen (katso kohta 7.3)

Ensisijaisesti ostohetkellä, mutta myös niin kauan kuin Klarna säilyttää tietoja järjestelmissään eli kunnes ne poistetaan. Lisätietoja velvollisuuksistamme ja oikeudestamme säilyttää tietoja lain mukaisesti saat kohdasta 9

Siirtää Klarnan oikeus maksuun ostoksestasi uudelle omistajalle.


 

Sinulta:

 • Yhteystiedot ja tunnistamistiedot.

 

Muista lähteistä:

 • Tiedot tuotteista/palveluista. (Kauppa)

 • Tiedot taloudellisesta tilanteestasi. (Klarna ja luottotietotoimistot) 

 • Tiedot siitä miten käytät Klarnan palveluita. (Klarna)

 • Yhteydenottosi kauppojen kanssa, joissa teet ostoksia tai joissa asioit. (Kauppa)

Käsittely perustuu etujen tasapainottamiseen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta). Etuja tasapainottaessaan Klarna on todennut, että meillä on oikeutettu etu myydä maksamattomat luotot osana liiketoimintaamme. Varmistamme, että käsittely on tarpeen kyseisen edun saavuttamiseksi ja että etumme menee oikeutesi edelle kieltää henkilötietojesi käsittely tätä tarkoitusta varten. 

 

Voit ottaa meihin yhteyttä jos haluat lisätietoja siitä, miten päätös on tehty. Löydät yhteystietomme kohdasta 12.

Käsittely voidaan suorittaa niin kauan kuin velka on maksamatta (sinulle ilmoitetaan, jos velka siirretään).

Suorittaa perintäpalveluita eli erääntyneiden saatavien periminen ja myyminen.


 

Sinulta:

 • Yhteystiedot ja tunnistamistiedot. 

 

Muista lähteistä:

 • Tiedot tuotteista/palveluista. (Kauppa) 

 • Tiedot taloudellisesta tilanteestasi. (Klarna ja luottotietotoimistot) 

 • Tiedot siitä miten käytät Klarnan palveluita. (Klarna)

 • Yhteydenottosi kauppojen kanssa, joissa teet ostoksia tai joissa asioit. (Kauppa)

Käsittely perustuu etujen tasapainottamiseen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta). Etuja tasapainottaessaan Klarna on todennut, että meillä on oikeutettu etu velkojen perintään ja myyntiin. Varmistamme, että tähän liittyvä käsittely on tarpeen käsittelyn tarkoituksen saavuttamiseksi ja että etumme menee oikeutesi edelle kieltää henkilötietojesi käsittely tätä tarkoitusta varten. 

 

Voit ottaa meihin yhteyttä jos haluat lisätietoja siitä, miten päätös on tehty. Löydät yhteystietomme kohdasta 12.

Kun velka on maksettu.

Estää Klarnan toimintojen käyttäminen rahanpesuun tai terrorismin rahoitukseen valvomalla ja tarkistamalla liiketoimia, suorittamalla riskinarviointeja ja luomalla riskimalleja. 

 

Tämä käsittely on profilointia, ja päätös, jonka mukaan aiheutat rahanpesuriskin, on "automatisoitu päätös". Lisätietoja profiloinnista ja automatisoiduista päätöksistä saat kohdasta 6.

Sinulta:

 • Yhteystiedot ja tunnistamistiedot. 

 • Maksutiedot. 

 

Muista lähteistä:

 • Tiedot tuotteista/palveluista. (Kauppa) 

 • Tiedot taloudellisesta tilanteestasi. (Klarna ja luottotietotoimistot)

 • Tiedot siitä miten käytät Klarnan palveluita. (Klarna)

 • Tekniset tiedot, jotka luodaan, kun käytät Klarnan palveluita. (Klarna)

 • Yhteydenottosi kauppojen kanssa, joissa teet ostoksia tai joissa asioit. (Kauppa)

 • Laitteen tiedot. (Sinun laitteesi)

 • Tiedot ulkoisilta pakotelistoilta ja PEP-listoilta. (Pakotelistat ja PEP-listat)

 • Arkaluonteiset henkilötiedot (PEP-listoihin sisältyvät tiedot poliittisista mielipiteistä, uskonnollisesta vakaumuksesta ja/tai terveystiedoista).

Lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan c alakohta). (Ruotsin laki (2017:630) rahanpesun ja terrorismin rahoituksen vastaisista toimenpiteistä)

Arkaluonteisten henkilötietojen osalta edellytyksenä on, että käsittely on tarpeen yleistä etua koskevasta syystä (yleisen tietosuoja-asetuksen 9 artiklan 2 kohdan g alakohta).

Enintään viisi vuotta sopimuksen tai asiakassuhteen päättymisen jälkeen (enintään kymmenen vuotta lainvalvontaviranomaisten pyynnöstä). Lisätietoja velvollisuuksistamme ja oikeudestamme säilyttää tietoja lain mukaisesti saat kohdasta 9.

Kirjanpito kirjanpitolainsäädännön mukaisesti.

Sinulta:

 • Yhteystiedot ja tunnistamistiedot. 

 • Maksutiedot. 

 

Muista lähteistä:

 • Tiedot tuotteista/palveluista. (Kauppa) 

 • Tiedot siitä miten käytät Klarnan palveluita. (Klarna)

 • Yhteydenottosi kauppojen kanssa, joissa teet ostoksia tai joissa asioit. (Kauppa)

 • Palvelukohtaiset henkilötiedot (tietoja Klarnan säästö- ja maksutileistä saat kohdasta 3).

Lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan c alakohta). (Ruotsin kirjanpitolaki (1999:1078))

Seitsemän vuoden kuluttua sen vuoden päättymisestä, jona tiedot rekisteröitiin. Lisätietoja velvollisuuksistamme ja oikeudestamme säilyttää tietoja lain mukaisesti saat kohdasta 9.

 

4.4 Henkilötietojesi käyttö, jotta voit käyttää Klarna-tilipalvelua (säästö- ja maksutilit).

Käsittelyn tarkoitus - mitä teemme ja miksi?

Tarkoitukseen käytettävät henkilötietoryhmät ja mistä ne ovat peräisin (lähde). Saat lisätietoja siitä mitä kukin luokka sisältää kohdassa 3.

Yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen oikeusperuste

Milloin käyttötarkoitus päättyy (lisätietoja tietojen poistamisesta saat kohdasta 9)

 

   

 

Tarjota Klarnan säästö- ja maksutilejä.
 

Sinulta:

 • Yhteystiedot ja tunnistamistiedot.

 • Arkaluonteiset henkilötiedot. 

 

Muista lähteistä:

 • Tiedot taloudellisesta tilanteestasi. (Klarna ja luottotietotoimistot)

 • Palvelukohtaiset henkilötiedot (tietoja Klarnan säästö- ja maksutileistä saat kohdasta 3). 


 

Käsittely on tarpeen, jotta Klarna voi panna täytäntöön kanssasi tehdyn sopimuksen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta).

 

Jos palvelu käsittelee arkaluonteisia henkilötietoja (jotka ovat peräisin suorittamistasi tapahtumista), käsittelemme näitä tietoja nimenomaisen suostumuksesi perusteella (yleisen tietosuoja-asetuksen 9 artiklan 2 kohdan a alakohta).

 

Kolmansia osapuolia (kuten maksun saajaa tai maksun suorittajaa) koskevat tiedot perustuvat etujen tasapainottamiseen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta). Etuja tasapainottaessaan Klarna on todennut, että meillä ja sinulla (ja myös maksun saajalla/maksun suorittajalla) on oikeutettu etu siihen, että näitä tietoja käsitellään kyseisten tapahtumien suorittamiseksi. Varmistamme, että tähän liittyvä käsittely on tarpeen kyseisen edun saavuttamiseksi ja että etumme menee oikeutesi edelle kieltää henkilötietojesi käsittely tätä tarkoitusta varten. 

 

Voit ottaa meihin yhteyttä jos haluat lisätietoja siitä, miten päätös on tehty. Löydät yhteystietomme kohdasta 12.

Kun sinun ja Klarnan välinen sopimus päättyy.

Luovuttaa henkilötietojasi kohdassa 7.4 mainituille vastaanottajaryhmille (luottolaitokset ja muut rahoituslaitokset).

Sinulta:

 • Yhteystiedot ja tunnistamistiedot.

 • Arkaluonteiset henkilötiedot. 

 

Muista lähteistä:

 • Tiedot taloudellisesta tilanteestasi. (Klarna ja luottotietotoimistot)

 • Palvelukohtaiset henkilötiedot (tietoja Klarnan säästö- ja maksutileistä saat kohdasta 3).

Käsittely on tarpeen, jotta Klarna voi panna täytäntöön kanssasi tehdyn sopimuksen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta). Palveluehdot ovat saatavilla täällä.

 

Jos palvelu käsittelee arkaluonteisia henkilötietoja (jotka ovat peräisin suorittamistasi tapahtumista), käsittelemme näitä tietoja nimenomaisen suostumuksesi perusteella (yleisen tietosuoja-asetuksen 9 artiklan 2 kohdan a alakohta).

Kun sinun ja Klarnan välinen sopimus päättyy.

Estää Klarnan toimintojen käyttäminen rahanpesuun tai terrorismin rahoitukseen valvomalla ja tarkistamalla liiketoimia, suorittamalla riskinarviointeja ja luomalla riskimalleja. 

 

Tämä käsittely on profilointia, ja päätös, jonka mukaan aiheutat rahanpesuriskin, on "automatisoitu päätös". Lisätietoja profiloinnista ja automatisoiduista päätöksistä saat kohdasta 6.

Sinulta:

 • Yhteystiedot ja tunnistamistiedot. 

 • Maksutiedot. 

 

Muista lähteistä:

 • Tiedot tuotteista/palveluista. (Kauppa) 

 • Tiedot taloudellisesta tilanteestasi. (Klarna ja luottotietotoimistot)

 • Tiedot siitä miten käytät Klarnan palveluita. (Klarna)

 • Tekniset tiedot, jotka luodaan, kun käytät Klarnan palveluita. (Klarna)

 • Yhteydenottosi kauppojen kanssa, joissa teet ostoksia tai joissa asioit. (Kauppa)

 • Laitteen tiedot. (Sinun laitteesi)

 • Tiedot ulkoisilta pakotelistoilta ja PEP-listoilta. (Pakotelistat ja PEP-listat)

 • Arkaluonteiset henkilötiedot (PEP-listoihin sisältyvät tiedot poliittisista mielipiteistä, uskonnollisesta vakaumuksesta ja/tai terveystiedoista).

 • Palvelukohtaiset henkilötiedot (tietoja Klarnan säästö- ja maksutileistä saat kohdasta 3).

Lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan c alakohta). (Ruotsin laki (2017:630) rahanpesun ja terrorismin rahoituksen vastaisista toimenpiteistä

Arkaluonteisten henkilötietojen osalta edellytyksenä on, että käsittely on tarpeen yleistä etua koskevasta syystä (yleisen tietosuoja-asetuksen 9 artiklan 2 kohdan g alakohta).

Enintään viisi vuotta sopimuksen tai asiakassuhteen päättymisen jälkeen (enintään kymmenen vuotta lainvalvontaviranomaisten pyynnöstä). Lisätietoja velvollisuuksistamme ja oikeudestamme säilyttää tietoja lain mukaisesti saat kohdasta 9.

Kirjanpito kirjanpitolainsäädännön mukaisesti. 

Sinulta:

 • Yhteystiedot ja tunnistamistiedot. 

 • Maksutiedot. 

 

Muista lähteistä:

 • Tiedot tuotteista/palveluista. (Kauppa) 

 • Tiedot siitä miten käytät Klarnan palveluita. (Klarna)

 • Yhteydenottosi kauppojen kanssa, joissa teet ostoksia tai joissa asioit. (Kauppa)

Lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan c alakohta). (Ruotsin kirjanpitolaki (1999:1078))

Seitsemän vuoden kuluttua sen vuoden päättymisestä, jona tiedot rekisteröitiin ensimmäistä kertaa. Lisätietoja velvollisuuksistamme ja oikeudestamme säilyttää tietoja lain mukaisesti saat kohdasta 9.

Suorittaa laskelmat vakavaraisuusvelvoitteita koskevien säännösten mukaisesti. 

Sinulta:

 • Yhteystiedot ja tunnistamistiedot. 

 • Maksutiedot. 

 

Muista lähteistä:

 • Tiedot tuotteista/palveluista. (Kauppa)

 • Tiedot taloudellisesta tilanteestasi. (Klarna ja luottotietotoimistot)

 • Tiedot siitä miten käytät Klarnan palveluita. (Klarna)

 • Yhteydenottosi kauppojen kanssa, joissa teet ostoksia tai joissa asioit. (Kauppa)

 • Laitteen tiedot. (Sinun laitteesi)

 • Palvelukohtaiset henkilötiedot (tietoja Klarnan säästö- ja maksutileistä saat kohdasta 3).

Lakisääteisten velvoitteiden noudattamineni (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan c alakohta) (vakavaraisuusasetus 575/2013 ja vakavaraisuusdirektiivi 2013/36)

Seitsemän vuoden kuluttua sen vuoden päättymisestä, jona tiedot rekisteröitiin. Lisätietoja velvollisuuksistamme ja oikeudestamme säilyttää tietoja lain mukaisesti saat kohdasta 9.

4.5 Henkilötietojesi käsittely, kun käytät Klarnan ostopalvelua 

Kun käytät Klarnan Shopping Service-ostopalvelua, Klarna käsittelee henkilötietojasi alla olevassa taulukossa kuvattuihin tarkoituksiin. Löydät ostopalvelun ehdot ja kuvauksen ostopalveluun sisältyvistä ominaisuuksista täältä.

Käsittelyn tarkoitus - mitä teemme ja miksi?

Tarkoitukseen käytettävät henkilötietoryhmät ja mistä ne ovat peräisin (lähde). Saat lisätietoja siitä mitä kukin luokka sisältää kohdassa 3.

Yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen oikeusperuste

Milloin käyttötarkoitus päättyy (lisätietoja tietojen poistamisesta saat kohdasta 9)

Tarjota Klarnan ostopalvelua ja siihen sisältyviä toimintoja.

Palveluun sisältyy profiloinnin tekeminen, jotta Klarna-sovelluksen ja Klarna-kassalla (checkout) näkyvä sisältö voidaan personoida.

 • Kaikki kohdassa 3 mainitut ryhmät. 

 • Palvelukohtaiset henkilötiedot (katso kohta 3).

 • Arkaluonteiset henkilötiedot.

Käsittely on tarpeen, jotta Klarna voi panna täytäntöön sopimuksen (ostopalvelun ehdot) kanssasi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta).

 

Jos ostopalvelu käsittelee myös arkaluonteisia henkilötietoja (jos olet ladannut näitä tietoja esimerkiksi kuittien kautta tietyistä ostoksista/jäsenyyksistä tai jos olet muuten antanut meille pääsyn näihin tietoihin), käsittelymme perustana on nimenomaiseen suostumukseesi (yleisen tietosuoja-asetuksen 9 artiklan 2 kohdan a alakohta). Lisätietoja tällaisista henkilötiedoista löydät kohdasta 3.

Kun sinun ja Klarnan välinen sopimus päättyy.

Voit halutessasi jakaa sijaintisi kanssamme. Käytämme näitä tietoja etsiäksemme myymälöitä lähistölläsi. 

Voit laittaa sijainnin jakamisen pois päältä laitteestasi milloin tahansa.

Sinulta:

 • Palvelukohtaiset henkilötiedot (katso kohta 3, sijaintitiedot).

Käsittely on tarpeen, jotta Klarna voi panna täytäntöön sopimuksen (ostopalvelun ehdot) kanssasi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta).

Kun toiminto on pois päältä. Klarna ei tallenna sijaintiasi sen jälkeen, kun olemme näyttäneet sinulle lähelläsi olevat kaupat.

Tarjota selain Klarna-sovelluksen kautta, jotta voit vierailla esimerkiksi kauppojen verkkosivustoilla. Klarna kerää tietoja siitä, kuinka käytät selainta mukauttaakseen Klarna-sovelluksen sisältöä. 

Sinulta:

 • Arkaluonteiset henkilötiedot.

 • Palvelukohtaiset henkilötiedot (tietoja Klarna-sovelluksesta saat kohdasta 3).

Käsittely on tarpeen, jotta Klarna voi panna täytäntöön sopimuksen (ostopalvelun ehdot) kanssasi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta).

 

Jos palvelu käsittelee arkaluonteisia henkilötietoja (esim. sivuilta, joilla vierailet), käsittelemme näitä tietoja nimenomaisen suostumuksesi perusteella (yleisen tietosuoja-asetuksen 9 artiklan 2 kohdan a alakohta). Näitä arkaluonteisia tietoja ei kuitenkaan käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen kuin nykyisen verkkosivun näyttämiseen selaimessa.

Kun sinun ja Klarnan välinen sopimus päättyy.

Luovuttaa henkilötietojasi kohdassa 7.5 mainituille vastaanottajaryhmille (affiliate-verkostot, Google, Personal Finances -palvelun ja tarjous- ja etuohjelman yhteistyökumppanit sekä logistiikka- ja kuljetusyhtiöt).

Sinulta:

 • Yhteystiedot ja tunnistamistiedot.

 • Arkaluonteiset henkilötiedot (jos olet ladannut tai muutoin antanut meille pääsyn tällaisiin tietoihin).

 

Muista lähteistä:

 • Tiedot tuotteista/palveluista. (Kauppa)

 • Laitteen tiedot. (Sinun laitteesi)

 • Palvelukohtaiset henkilötiedot (tietoja Klarna-sovelluksesta saat kohdasta 3).

Vaihtelee vastaanottajasta riippuen (katso kohta 7.5)

Kun sinun ja Klarnan välinen sopimus päättyy.

 

4.6 Lisäpalvelut, joita voit käyttää Klarna-sovelluksen kautta

Käsittelyn tarkoitus - mitä teemme ja miksi?

Tarkoitukseen käytettävät henkilötietoryhmät ja mistä ne ovat peräisin (lähde). Saat lisätietoja siitä mitä kukin luokka sisältää kohdassa 3.

Yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen oikeusperuste

Milloin käyttötarkoitus päättyy (lisätietoja tietojen poistamisesta saat kohdasta 9)

Jos olet liittänyt sähköpostitilisi Klarnan Email Connect -palveluun, Klarna hakee säännöllisesti sähköpostitililtäsi/-tileiltäsi ostoihin liittyviä tietoja.

Voit laittaa tämän palvelun pois päältä milloin tahansa ja siten estää Klarnan pääsyn sähköpostiisi. 

Muista lähteistä:

 • Arkaluonteiset henkilötiedot. (Webmail-palveluntarjoaja)

 • Palvelukohtaiset henkilötiedot (lisätietoja Email Connectista saat kohdasta 3). (Webmail-palveluntarjoaja)

Käsittely on tarpeen, jotta Klarna voi panna täytäntöön sopimuksen (ostopalvelun ehdot) kanssasi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta).

 

Jos palvelu käsittelee arkaluonteisia henkilötietoja (jotka ovat peräisin suorittamistasi tapahtumista), käsittelemme näitä tietoja nimenomaisen suostumuksesi perusteella (yleisen tietosuoja-asetuksen 9 artiklan 2 kohdan a alakohta). Yksityiskohtaisempia kuvaavia tietoja löydät kohdasta 3.

Kun sinun ja Klarnan välinen sopimus päättyy.

Jos olet päättänyt liittää pankkitilisi Personal Finance -palveluun, Klarna esittää ja antaa sinulle työkaluja talousasioiden hallintaan tarjoamalla sinulle juuri sinun tarpeisiisi räätälöityjä tarjouksia. 

Tämä käsittely on profilointia, jonka tarkoituksena on mukauttaa palvelun sisältöä sen perusteella, mistä uskomme sinun olevan kiinnostunut. Voit lukea lisää profiloinnista kohdasta 6

Jos päätät hyödyntää tarjouksia ja etuja, joita Klarna tarjoaa tämän palvelun puitteissa, jaamme henkilötietojasi näitä tarjouksia ja etuja tarjoavalle kumppanille (katso kohta 7.5.3).

Muista lähteistä: 

 • Arkaluonteiset henkilötiedot. (Yhdistetty tilisi)

 • Palvelukohtaiset henkilötiedot (lisätietoja Personal Finance -palvelusta saat kohdasta 3). (Yhdistetty tilisi)

Käsittely on tarpeen, jotta Klarna voi panna täytäntöön sopimuksen (ostopalvelun ehdot) kanssasi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta).

 

Jos palvelu käsittelee arkaluonteisia henkilötietoja (jotka ovat peräisin suorittamistasi tapahtumista), käsittelemme näitä tietoja nimenomaisen suostumuksesi perusteella (yleisen tietosuoja-asetuksen 9 artiklan 2 kohdan a alakohta). Lisätietoja löydät kohdasta 3.

Kun sinun ja Klarnan välinen sopimus päättyy.

 

4.7 Sosiaalisessa mediassa julkaistut tarjoukset ja kutsut tapahtumiin, ja kun otat meihin yhteyttä sosiaalisen median kautta

Käsittelyn tarkoitus - mitä teemme ja miksi?

Tarkoitukseen käytettävät henkilötietoryhmät ja mistä ne ovat peräisin (lähde). Saat lisätietoja siitä mitä kukin luokka sisältää kohdassa 3.

Yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen oikeusperuste tietojen käsittelylle 

Milloin käyttötarkoitus päättyy (lisätietoja tietojen poistamisesta saat kohdasta 9)

Jos ilmoittaudut sosiaalisessa mediassa julkaistuun tapahtumaan, käsittelemme henkilötietojasi pyydetyn palvelun tarjoamiseksi.

 

Voit aina kieltää tämän ottamalla meihin yhteyttä. Löydät yhteystietomme kohdasta 12.

Sinulta:

 • Yhteystiedot ja tunnistamistiedot.

 • Palvelukohtaiset henkilötiedot (lisätietoja kohdasta 3 liittyen tapahtumiin ilmoittautumiseen sosiaalisessa mediassa).

Käsittely on tarpeen, jotta Klarna voi panna täytäntöön kanssasi tehdyn sopimuksen (tapahtumaan osallistumiseen liittyen) (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta).

 

Voit ottaa meihin yhteyttä jos haluat lisätietoja siitä, miten päätös on tehty. Löydät yhteystietomme kohdasta 12.

Kun tapahtuma on järjestetty

 

4.8 Klarnan suorittama käsittely, kun otat yhteyttä Klarnan asiakaspalveluun

Käsittelyn tarkoitus - mitä teemme ja miksi?

Tarkoitukseen käytettävät henkilötietoryhmät ja mistä ne ovat peräisin (lähde). Saat lisätietoja siitä mitä kukin luokka sisältää kohdassa 3.

Yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen oikeusperuste tietojen käsittelylle 

Milloin käyttötarkoitus päättyy (lisätietoja tietojen poistamisesta saat kohdasta 9)

Käsitellä kaikki Klarnan asiakaspalveluun tulevat asiat.

Tähän sisältyy erilaisten kirjallisten keskustelujen säilyttäminen asiakkaiden asioiden dokumentoimiseksi, sekä turvallisuussyistä ja petosten torjumiseksi. 

Sinulta:

 • Tiedot yhteydenotoistasi Klarnan asiakaspalveluun.

 

Muista lähteistä:

 • Tiedot yhteydenotoistasi Klarnan asiakaspalveluun. (Klarna)

Sopimusten täytäntöön paneminen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta).

Enintään kymmenen vuotta vanhentumissäännösten perusteella. Lisätietoja velvollisuuksistamme ja oikeudestamme säilyttää tietoja lain mukaisesti saat kohdasta 9.

 

Parantaa laatua ja palvelua (tyydyttävän asiakaspalvelun varmistamiseksi). Saatamme nauhoittaa sinun ja työntekijöidemme välisiä puhelinkeskusteluja laatutarkoituksiin, jotta voimme tarjota sinulle parempia tuotteita ja palveluja.

Sinulta:

 • Tiedot yhteydenotoistasi Klarnan asiakaspalveluun. 

 

Muista lähteistä:

 • Tiedot yhteydenotoistasi Klarnan asiakaspalveluun. (Klarna)

Käsittely perustuu etujen tasapainottamiseen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta). Etuja tasapainottaessaan Klarna on todennut, että meillä on oikeutettu etu parantaa palveluitamme, sisäistä koulutustamme ja laadunvalvontaa sekä dokumentoida yhteydenpitoa Klarnan asiakaspalvelun kanssa. Varmistamme, että tähän liittyvä käsittely on tarpeen kyseisen tarkoituksen saavuttamiseksi ja että etumme menee oikeutesi edelle kieltää henkilötietojesi käsittely tätä tarkoitusta varten. Myös asiakkaana laadukas vuorovaikutus Klarnan kanssa on etusi mukaista.

 

Voit ottaa meihin yhteyttä jos haluat lisätietoja siitä, miten päätös on tehty. Löydät yhteystietomme kohdasta 12.


 

90 päivää tallennuksen tekopäivästä.

Jos otat meihin yhteyttä sosiaalisen median, kuten Facebookin tai Twitterin, kautta, myös nämä yritykset keräävät ja käsittelevät henkilötietojasi omien tietosuojailmoitustensa mukaisesti. Sama koskee myös meiltä saamaasi vastausta. Klarna käsittelee näitä tietoja vastatakseen kysymyksiisi.

Sinulta:

 • Yhteystiedot ja tunnistamistiedot. 

 • Tiedot yhteydenotoistasi Klarnan asiakaspalveluun.

 

Muista lähteistä:

 • Tiedot yhteydenotoistasi Klarnan asiakaspalveluun. (Klarna)

Sopimusten täytäntöön paneminen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta).

Kun olemme antaneet vastauksen kysymykseesi.

5. Miten voit peruuttaa suostumuksesi?

 

Kun Klarnan henkilötietojesi käyttö perustuu suostumukseesi, voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa. Voit peruuttaa suostumuksesi ottamalla meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteessa tietosuoja@klarna.fi tai kohdassa 12 annettujen yhteystietojen kautta. 

 

Voit myös poistaa ladatut tiedot Klarna-sovelluksesta tai lopettaa palvelun, jossa henkilötietojasi käsitellään. Tämän jälkeen poistamme tiedot. Jos peruutat suostumuksesi tai poistat ladatut tiedot, et ehkä pysty käyttämään palvelua tapauksissa, joissa Klarnan suorittama henkilötietojen käsittely perustuu antamaasi suostumukseen.

 

6. Klarnan suorittama profilointi ja automatisoidut päätökset, joilla on sinuun merkittävä vaikutus.

 

6.1 Klarnan suorittama profilointi sinusta asiakkaana.

"Profilointi" tarkoittaa henkilötietojen automaattista käsittelyä tiettyjen henkilökohtaisten asioiden arvioimiseksi esimerkiksi analysoimalla tai ennustamalla henkilökohtaisia mielenkiinnon kohteitasi, kuten ostosmieltymyksiä. Samalla vertaamme tietojasi muiden asiakkaidemme mieltymyksiin, jotka ovat käyttäneet palveluitamme samalla tavalla. 

 

Klarnan profiloinnin tarkoituksesta ja henkilötietoryhmistä, joita käytetään kussakin tilanteessa ja profiloinnissa on kerrottu yksityiskohtaisesti kohdassa 3. Näitä tarkoituksia varten suoritetulla profiloinnilla ei ole merkittävää vaikutusta sinuun asiakkaana.

 

Käytämme profilointia seuraaviin tarkoituksiin:

 • räätälöityjen palveluidemme tarjoamiseen, joiden sisältöä on mukautettu sen perusteella, minkä uskomme kiinnostavan sinua eniten (tämä koskee Klarna-sovellusta, sen eri toimintoja ja sitä, missä järjestyksessä eri maksutavat näkyvät ostotapahtumaa tehtäessä (checkout), ja

 • tarjotaksemme sinulle räätälöityä markkinointia.

Jos sinulla on kysyttävää profilointiprosessista, ota meihin yhteyttä. Yhteystietomme löydät kohdasta 12. Voit milloin tahansa vastustaa markkinointitarkoituksiin tapahtuvaa profilointia ottamalla meihin yhteyttä (jolloin lopetamme profiloinnin markkinointitarkoituksiin). Voit myös lopettaa palveluitamme koskevan profiloinnin lopettamalla palvelun.

 

6.2 Klarnan automatisoidut päätökset, joilla on sinuun merkittävä vaikutus.

Automatisoidut päätökset, joilla on oikeudellisia seurauksia, tai automatisoidut päätökset, joilla on vastaava merkittävä vaikutus sinuun, tarkoittaa sitä, että tietyt palveluitamme koskevat päätökset tehdään täysin automatisoidusti ilman, että työntekijämme osallistuvat päätöksentekoon. Näillä päätöksillä on merkittävä vaikutus sinulle asiakkaana, joka on verrattavissa oikeudellisiin seurauksiin. Tekemällä tällaisia päätöksiä automatisoidusti, Klarna lisää päätösten puolueettomuutta ja läpinäkyvyyttä päättäessään tarjota sinulle näitä palveluja. Sinulla on kuitenkin oikeus vastustaa näitä päätöksiä milloin tahansa. Alempana tässä osiossa kerrotaan miten voit vastustaa näitä päätöksiä.

 

Automatisoitu päätöksenteko, jolla on sinuun merkittävä vaikutus tarkoittaa myös sitä, että profilointi suoritetaan tietojesi perusteella ennen päätöksen tekemistä. Tämä profilointi tehdään taloudellisen tilanteesi arvioimiseksi (ennen luoton myöntämispäätöksen tekemistä) tai sen selvittämiseksi, aiheuttaako palveluidemme käyttösi petos- tai rahanpesuriskin. Profiloimme käyttäjätoimintasi ja taloudellisen tilanteesi ja vertaamme näitä tietoja käyttäytymiseen ja olosuhteisiin, jotka viittaavat meille erilaisiin riskitasoihin. 

 

Käytämme automatisoitua päätöksentekoa, kun:

 • Päätämme hyväksyä hakemuksesi käyttää luottopalveluamme.

 • Päätämme olla hyväksymättä hakemustasi käyttää luottopalveluamme;
  Nämä automaattiset luottopäätökset perustuvat antamiisi tietoihin, tietoihin ulkoisista lähteistä, kuten luottotietotoimistoista ja Klarnan omiin sisäisiin tietoihin. Sinua koskevien tietojen lisäksi Klarnan luottomalli sisältää monia muita tekijöitä, kuten Klarnan sisäiset luottoriskitasot ja asiakkaidemme yleiset lyhennyserät (esimerkiksi nykyisen tuoteryhmän perusteella).
 • Päätämme, aiheutatko petosriskin, jos tietojenkäsittelymme paljastaa, että käytöksesi osoittaa yhdenmukaisuutta petollisen toiminnan kanssa, että käytöksesi on epäjohdonmukaista aiemman palvelujemme käyttösi kanssa, tai että olet pyrkinyt salaamaan oikean henkilöllisyytesi. Automatisoidut päätökset, joiden avulla arvioimme, oletko petosriski, perustuvat itse antamiisi tietoihin, petostentorjuntavirastoilta saatuihin tietoihin (kohdassa 7.2.3 kerrotaan tarkemmin, mitä virastoja käytämme) ja Klarnan omiin sisäisiin tietoihin.

 • Päättää, onko rahanpesuriski olemassa, jos käsittelymme paljastaa, että käytöksesi osoittaa yhdenmukaisuutta rahanpesun kanssa. Tarvittavissa tilanteissa Klarna tutkii myös, ovatko tietyt asiakkaat pakotelistoilla. 

 

Eri päätöksissä käytetyt henkilötietoryhmät on mainittu kohdassa 3. Lisätietoja siitä, kenen kanssa jaamme tietoja profilointiin liittyen automaattisten päätösten yhteydessä, saat kohdasta 7

Jos sinua ei hyväksytä edellä kuvattujen automatisoitujen päätösten perusteella, et voi käyttää Klarnan palveluja, kuten maksutapojamme. Klarnalla on useita turvamekanismeja, joiden avulla varmistamme, että päätökset ovat asianmukaisia. Näihin mekanismeihin kuuluvat päätöksentekomallien jatkuva tarkastelu ja satunnaisotanta yksittäistapauksissa. Jos sinulla on huolenaiheita lopputulokseen liittyen, voit ottaa meihin yhteyttä, ja selvitämme, onko menettely suoritettu asianmukaisesti. Voit myös haastaa päätöksen alla olevien ohjeiden mukaisesti.

 

Oikeus haastaa automatisoitu päätös

Sinulla on aina oikeus haastaa automatisoitu päätös, jolla on oikeudellisia seurauksia, tai päätös, joka voi muutoin vaikuttaa sinuun merkittävästi (yhdessä asiaan liittyvän profiloinnin kanssa), ottamalla meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteessa tietosuoja@klarna.fi. Klarnan työntekijä tarkastelee sitten päätöstä uudelleen ottaen huomioon kaikki meille toimittamasi lisätiedot ja olosuhteet.

 

7. Kenelle voimme antaa sinua koskevia henkilötietoja?

 

Kun jaamme henkilötietojasi, varmistamme, että niiden vastaanottaja käsittelee niitä tämän tietosuojailmoituksen mukaisesti, esimerkiksi tekemällä vastaanottajien kanssa tiedonsiirtosopimuksia tai henkilötietojenkäsittelijäsopimuksia. Nämä sopimukset sisältävät kaikki kohtuulliset sopimukselliset, oikeudelliset, tekniset ja organisatoriset toimenpiteet, joilla varmistetaan, että henkilötietojasi käsitellään riittävällä tietosuojatasolla ja sovellettavien lakien mukaisesti.

 

7.1 Vastaanottajaryhmät, joille Klarna luovuttaa aina henkilötietojasi, siitä riippumatta, mitä palvelua käytät.

 

7.1.1 Palveluntarjoajat ja alihankkijat.

Kuvaus vastaanottajasta: Palveluntarjoajat ja alihankkijat ovat yrityksiä, joilla on oikeus käsitellä Klarnan puolesta vain niitä henkilötietoja, jotka Klarna luovuttaa niille, eli ne ovat henkilötietojen käsittelijöitä. Esimerkkejä tällaisista palveluntarjoajista ja alihankkijoista ovat ohjelmisto- ja tallennustilan tarjoajat, maksunvälityspalvelut ja liiketoimintakonsultit.

Tarkoitus ja oikeusperuste: Klarna tarvitsee muiden yritysten palveluita ja toimintoja, jos se ei pysty suorittamaan niitä itse. Klarnalla on oikeutettu etu käyttää näitä palveluja ja toimintoja (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta). Varmistamme, että tähän liittyvä käsittely on tarpeen kyseisen edun saavuttamiseksi ja että etumme menee oikeutesi edelle kieltää henkilötietojesi käsittely tätä tarkoitusta varten. Sinulla on oikeus vastustaa tätä käsittelyä yksittäistapaukseesi liittyvistä syistä. Lisätietoja oikeuksistasi löydät kohdassa 2.

 

7.1.2 Klarna-konserni.

Kuvaus vastaanottajasta: Klarna-konserniin kuuluvat yritykset.

Tarkoitus ja oikeusperuste: Tämä on tarpeen, jotta Klarna voi tarjota sinulle palveluja ja toimintoja. Klarnalla on oikeutettu etu käyttää näitä palveluja ja toimintoja (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta). Varmistamme, että tähän liittyvä käsittely on tarpeen kyseisen edun saavuttamiseksi ja että etumme menee oikeutesi edelle kieltää henkilötietojesi käsittely tätä tarkoitusta varten. Sinulla on oikeus vastustaa tätä käsittelyä yksittäistapaukseesi liittyvistä syistä. Lisätietoja oikeuksistasi löydät kohdasta 2.

 

7.1.3 Henkilö, jolla on valtakirja hoitaa raha-asioitasi. 

Kuvaus vastaanottajasta: Klarna voi luovuttaa henkilötietojasi henkilölle, jolla on valtakirjan nojalla oikeus saada pääsy kyseisiin tietoihin. 

Tarkoitus ja oikeusperuste: Tämän käsittelyn tarkoituksena on helpottaa yhteydenottojasi meihin (edustajien kautta), ja se perustuu suostumukseesi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta).

 

7.1.4 Viranomaiset.

Kuvaus vastaanottajasta: Klarna voi antaa tarvittavia tietoja viranomaisille, kuten poliisille, rahoitus- ja veroviranomaisille tai muille viranomaisille sekä tuomioistuimille. 

 

Tarkoitus ja oikeusperuste: Henkilötietoja luovutetaan viranomaisille, kun laki velvoittaa meitä tekemään niin, tai joissakin tapauksissa, jos olet pyytänyt meitä tekemään niin, tai jos sitä vaaditaan verovähennyksien käsittelyyn tai rikollisuuden torjuntaan. Esimerkki lakisääteisestä tiedonantovelvollisuudesta ovat tapaukset, joissa on toteutettava toimenpiteitä rahanpesun ja terrorismin rahoituksen torjumiseksi. Viranomaisesta ja tarkoituksesta riippuen oikeusperusteet ovat lakisääteisen velvoitteen noudattaminen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan c alakohta), kanssasi tehdyn sopimuksen täytäntöön paneminen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta) tai Klarnan oikeutettu etu suojella itseään rikollisuudelta (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta).

 

7.1.5 Liiketoiminnan tai omaisuuden myynti.

Kuvaus vastaanottajasta: Jos Klarna myy liiketoimintaa tai omaisuutta, Klarna voi luovuttaa henkilötietojasi liiketoiminnan tai omaisuuden mahdolliselle ostajalle. Jos kolmas osapuoli ostaa Klarnan tai merkittävän osan Klarnan omaisuudesta, myös Klarnan asiakkaita koskevia henkilötietoja voidaan luovuttaa.

Tarkoitus ja oikeusperuste: Klarnalla on oikeutettu etu näiden liiketoimien suorittamiseen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta). Varmistamme, että tähän liittyvä käsittely on tarpeen kyseisen edun saavuttamiseksi ja että etumme menee oikeutesi edelle kieltää henkilötietojesi käsittely tätä tarkoitusta varten. Sinulla on oikeus vastustaa tätä käsittelyä yksittäistapaukseesi liittyvistä syistä. Lisätietoja oikeuksistasi löydät kohdassa 2.

 

7.2 Vastaanottajaryhmät, joille Klarna luovuttaa henkilötietojasi, kun käytät Klarnan maksutapoja, kirjaudut sisään Klarnaan kaupassa tai päätät maksaa pankki- tai luottokortilla kaupassa ostotapahtumaa tehtäessä (check-out).

 

7.2.1 Kaupat.

Kuvaus vastaanottajasta: Kaupat tarkoittavat kauppoja, joissa asioit tai teet ostoksia (ne voivat sisältää myös kaupan konserniyrityksiä, jos kauppa on ilmoittanut siitä sinulle).

Tarkoitus ja oikeusperuste: Jotta kauppa voi suorittaa ja hallinnoida ostoksiasi ja suhdettasi kauppaan tai sen konserniyhtiöihin, esimerkiksi vahvistamalla henkilöllisyytesi, lähettämällä tuotteita, käsittelemällä kysymyksiä ja reklamaatioita, estää petoksia, ja lähettää tarvittaessa asianmukaista markkinointia. Kaupan tietosuojailmoitusta sovelletaan niiden henkilötietojesi käsittelyyn, jotka on luovutettu kaupalle ja joita kauppa käsittelee. Tavallisesti löydät kaupan verkkosivustolta linkin kaupan tietosuojailmoitukseen. Oikeusperuste tietojen jakamiselle kauppojen kanssa on osittain sopimuksen täytäntöön paneminen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta), jos tiedot jaetaan sinun ja kaupan välisen sopimuksen täyttämiseksi, ja osittain Klarnan ja kaupan oikeutettu etu (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta). Varmistamme, että tähän liittyvä käsittely on tarpeen kyseisen edun saavuttamiseksi ja että etumme menee oikeutesi edelle kieltää henkilötietojesi käsittely tätä tarkoitusta varten. Sinulla on oikeus vastustaa tätä käsittelyä yksittäistapaukseesi liittyvistä syistä. Lisätietoja oikeuksistasi löydät kohdassa 2.

 

7.2.2 Maksupalveluntarjoajat ja rahoituslaitokset.

Kuvaus vastaanottajasta: Maksupalveluntarjoajat ja rahoituslaitokset tarjoavat palveluja sinulle, kaupoille ja Klarnalle, jotta ne voivat käyttää ja hallinnoida sähköisiä maksuja eri maksutapojen, esimerkiksi luottokorttien ja pankkipohjaisten maksutapojen, kuten suoraveloituksen ja pankkisiirron, avulla. 

Tarkoitus ja oikeusperuste: Jotkin kaupat käyttävät maksupalveluntarjoajia, joille ne luovuttavat tietojasi maksujen hallinnointia varten. Tällainen tietojen luovuttaminen tapahtuu kauppojen omien tietosuojailmoitusten mukaisesti. Kauppa voi myös antaa Klarnalle luvan luovuttaa tietojasi maksupalveluntarjoajalle, jota se käyttää maksun käsittelyyn. Jotkin maksupalveluntarjoajat myös keräävät ja käyttävät tietojasi itsenäisesti omien tietosuojailmoitustensa mukaisesti. Näin on esimerkiksi digitaalisten lompakoiden tarjoajien kohdalla. Lisäksi Klarna voi luovuttaa tietojasi muille rahoituslaitoksille suorittaessaan tapahtumia tililläsi. Tietojen luovuttaminen maksupalveluntarjoajille ja rahoituslaitoksille tapahtuu sinun aloitteestasi käynnistetyn maksutapahtuman suorittamiseksi ja kanssasi tehdyn sopimuksen täytäntöön panemiseksi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta). 

 

7.2.3 Petostentorjuntavirastot ja tunnistamispalveluita tarjoavat yritykset.   

Kuvaus vastaanottajasta: Henkilötietojasi luovutetaan petostentorjuntavirastoille ja tunnistamispalveluita tarjoaville yrityksille. 

Tarkoitus ja oikeusperuste: Klarna luovuttaa tietojasi henkilöllisyytesi ja antamiesi tietojen paikkansapitävyyden tarkistamiseksi sekä petollisten ja rikollisen toiminnan estämiseksi. Yritykset, joiden kanssa teemme yhteistyötä, on lueteltu täällä. Huomaathan, että nämä yritykset saattavat käsitellä tietojasi omien tietosuojailmoitustensa mukaisesti. Klarna luovuttaa tietojasi liiketoimintansa harjoittamiseen liittyvän oikeutetun edun perusteella (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta), sillä petostentorjuntavirastoilla ja tunnistamispalveluita tarjoavilla yrityksillä on tietoja petostoiminnasta ja henkilöllisyyden vahvistamisesta, jotka ovat Klarnalle tärkeitä, jotta se voi käyttää niitä vähentääkseen vilpillisten liiketoimien määrää. Varmistamme, että tähän liittyvä käsittely on tarpeen kyseisen edun saavuttamiseksi ja että etumme menee oikeutesi edelle kieltää henkilötietojesi käsittely tätä tarkoitusta varten. Sinulla on oikeus vastustaa tätä käsittelyä yksittäistapaukseesi liittyvistä syistä. Lisätietoja oikeuksistasi löydät kohdassa 2. Voit myös ottaa yhteyttä yllä olevassa linkissä lueteltuihin yrityksiin, jos haluat käyttää samoja oikeuksia, jotka on mainittu kohdassa 2, myös kyseisiä yrityksiä vastaan.      

 

7.2.4 Google.

Kuvaus vastaanottajasta: Kun käytät Google Mapsia kassalla (chekout) (esimerkiksi etsimällä osoitteesi osoitepalkista), henkilökohtaiset tietosi jaetaan Googlen kanssa. Google käsittelee tietojasi Google Maps/Google Earthin käyttöehtojen ja tietosuojakäytännön mukaisesti. 

Tarkoitus ja oikeusperuste: Klarna luovuttaa näitä tietoja oikeutetun etunsa perusteella harjoittaa liiketoimintaansa (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta), sillä Google Maps mahdollistaa osoitetoiminnon löytämisen kassalla (checkout). Varmistamme, että tähän liittyvä käsittely on tarpeen kyseisen edun saavuttamiseksi ja että etumme menee oikeutesi edelle kieltää henkilötietojesi käsittely tätä tarkoitusta varten. Sinulla on oikeus vastustaa tätä käsittelyä yksittäistapaukseesi liittyvistä syistä. Lisätietoja oikeuksistasi löydät kohdassa 2.

 

7.3 Vastaanottajaryhmät, joille Klarna luovuttaa tietojasi, kun käytät jotakin Klarnan maksutapaa, johon liittyy luoton antaminen, tai kun käytät Klarna-korttia tai kertaluonteista korttia.

 

7.3.1 Luottotietotoimistot.    

Kuvaus vastaanottajasta: Jos haet Klarnan palvelua, johon liittyy luoton tarjoaminen (kohdassa 4.3 kerrotaan lisää Klarnan luottopalveluista), luovutamme henkilötietojasi luottotietotoimistoille. Emme luovuta tietojasi, jos kyseessä ovat pieni summa tai jos meillä on jo riittävästi tietoa.

Tarkoitus ja oikeusperuste: Luovutamme henkilötietojasi luottotietotoimistoille luottokelpoisuutesi arvioimiseksi hakemuksesi yhteydessä, vahvistaaksemme henkilöllisyytesi ja yhteystietosi sekä suojellaksemme sinua ja muita asiakkaita petoksilta. Tällainen tietojen jakaminen on luottotietojen tarkistamista. 

 

Suomessa Klarna lähettää luottotietotoimistolle henkilötunnuksesi, jotta sinusta voidaan tehdä luottotietojen haku, ja luottotietotoimisto ilmoittaa sinulle, että luottotietojen haku on tehty. Luottotietojen haku ei vaikuta luottoluokitukseesi. Luottotoimisto käsittelee tietojasi omien tietosuojailmoitustensa mukaisesti. Voit tarkistaa, minkä toimistojen kanssa teemme yhteistyötä täällä.

Klarna luovuttaa tietojasi liiketoimintansa harjoittamiseen liittyvän oikeutetun edun perusteella (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta), sillä luottotietotoimistoilla on tietoja taloudellisesta tilanteestasi, joita Klarna voi käyttää oikean luottokelpoisuusarvioinnin varmistamiseen ja jotta se ei myönnä luottoa kuluttajille, jotka eivät kykene maksamaan sitä takaisin. Varmistamme, että tästä aiheutuva käsittely on tarpeen tämän edun toteuttamiseksi ja että etumme menee oikeutesi edelle kieltää henkilötietojesi käsittely tätä tarkoitusta varten. Sinulla on oikeus vastustaa tätä käsittelyä yksittäistapaukseesi liittyvistä syistä. Lisätietoja oikeuksistasi löydät kohdassa 2. Voit myös ottaa yhteyttä yllä olevassa linkissä lueteltuihin yrityksiin, jos haluat käyttää samoja oikeuksia, jotka on mainittu kohdassa 2, myös kyseisiä yrityksiä vastaan.           

 

Klarna säilyttää luottotietotoimistolta saamansa sinua koskevan luottoselvityksen vain koneluettavassa muodossa (script data format). Suosittelemme, että otat suoraan yhteyttä luottotietotoimistoon, joka ilmoitti sinulle, että Klarna on pyytänyt luottotietoja, jos haluat luettavissa olevan version.

 

7.3.2 Perintäyhtiöt (erääntyneiden velkojen osalta).

Kuvaus vastaanottajasta: Klarna saattaa joutua luovuttamaan tietojasi, kun myymme tai siirrämme maksamattomien erääntyneiden velkojen perinnän kolmannelle osapuolelle, kuten perintäyhtiölle. 

Tarkoitus ja oikeusperuste: Nämä tiedot luovutetaan erääntyneiden velkojesi perimiseksi. Perintäyhtiöt käsittelevät henkilötietoja omien tietosuojailmoitustensa mukaisesti tai ainoastaan Klarnan puolesta Klarnan henkilötietojenkäsittelijöinä. Perintäyhtiöt voivat ilmoittaa maksamattomat velkasi luottotietotoimistoille tai viranomaisille, mikä voi vaikuttaa luottoluokitukseesi ja mahdollisuutesi hakea luottoa tulevaisuudessa. Tämä tietojen luovuttaminen perustuu oikeutettuun etuumme velkojen keräämiseksi ja myymiseksi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta). Etuja tasapainottaessaan Klarna on todennut, että meillä on oikeutettu etu velkojen perintään ja myyntiin. Varmistamme, että tähän liittyvä käsittely on tarpeen kyseisen edun saavuttamiseksi ja että etumme menee oikeutesi edelle kieltää henkilötietojesi käsittely tätä tarkoitusta varten. Sinulla on oikeus vastustaa tätä käsittelyä yksittäistapaukseesi liittyvistä syistä. Lisätietoja oikeuksistasi löydät kohdassa 2

 

7.3.3 VISA ja digitaalisen lompakon tarjoajat.

Kuvaus vastaanottajasta: Jaamme tietoja sinusta ja ostoistasi VISA:n ja VISA:n korttiverkoston jäsenten kanssa, kun käytät Klarna-korttia. Jos lisäät Klarna-kortin myös digitaaliseen lompakkoosi, saatamme joutua luovuttamaan tietojasi lompakon tarjoajalle. Tällöin tietojasi käsitellään kyseisen palveluntarjoajan tietosuojailmoituksen mukaisesti.

Tarkoitus ja oikeusperuste: Tietoja luovutetaan siinä määrin kuin on tarpeen korttitapahtumien suorittamiseksi, petosten estämiseksi ja VISA:n korttiverkon sääntöjen noudattamiseksi. Jos uusit Klarna-korttisi tai saat uuden kortin, siirrämme nämä tiedot VISA:lle, jotta VISA voi välittää tiedon kolmansille osapuolille, joiden kanssa olet aiemmin päättänyt tallentaa korttitietosi (esimerkiksi toistuvia maksutapahtumia varten). Tietojasi luovutetaan kanssasi tehdyn sopimuksen täytäntöön panemiseksi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta).

 

7.3.4 Velanostajat (avoimet velat).

Kuvaus vastaanottajasta: Klarna voi siirtää avoimet velkasi velanostajille.

Tarkoitus ja oikeusperuste: Kun velkasi siirretään ostajalle ja siihen asti kunnes olet maksanut velkasi pois, Klarna jakaa yhteys- ja tunnistetietosi (nimi, syntymäaika, sosiaaliturvatunnus, osoite ja puhelinnumero), tietoja taloudellisesta tilanteestasi (kuten jäljellä oleva luotto, takaisinmaksut ja mahdollinen negatiivinen maksuhistoria suhteessa nykyiseen velkaan) sekä tietoja velkaan liittyvistä tuotteista tai palveluista. Ostaja käsittelee henkilötietojasi oman tietosuojailmoituksensa mukaisesti. Saat lisätietoja tietosuojailmoituksesta velan siirron yhteydessä. 

Henkilötietojen luovuttaminen eri ostajille perustuu oikeutettuun etuumme myydä maksamattomia velkoja osana liiketoimintaamme (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta). Varmistamme, että tähän liittyvä käsittely on tarpeen kyseisen edun saavuttamiseksi ja että etumme menee oikeutesi edelle kieltää henkilötietojesi käsittely tätä tarkoitusta varten. Sinulla on oikeus vastustaa tätä käsittelyä yksittäistapaukseesi liittyvistä syistä. Lisätietoja oikeuksistasi löydät kohdassa 2.

 

7.4 Vastaanottajaryhmät Klarnan tilipalvelua käytettäessä (säästö- ja maksutilit).

 

7.4.1 Luottolaitokset ja muut rahoituslaitokset.

Kuvaus vastaanottajasta: Luovutamme tietojasi luottolaitoksille ja muille rahoituslaitoksille (kuten muille pankeille), kun suoritat tapahtumia tai teet maksuja muille tileille.

Tarkoitus ja oikeusperuste: Jos olet tehnyt maksuja Klarnan tilille, Klarna käsittelee tietoja, jotka saamme pankista, jota käytit maksutapahtuman suorittamiseen, kuten yhteys- ja tunnistetietoja sekä maksutietoja. Jos suoritat maksutapahtumia tai teet maksuja muissa pankeissa oleville tileille, Klarna välittää myös osan yhteys- ja tunnistetiedoistasi sekä maksutietojasi vastaanottajalle sekä vastaanottajan luotto- tai rahoituslaitokselle. Tietojasi luovutetaan kanssasi tehdyn sopimuksen täytäntöön panemiseksi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta).

 

7.5 Vastaanottajaryhmät, joille Klarna luovuttaa henkilötietojasi käyttäessäsi Klarnan Shopping Service -ostopalvelua.

 

7.5.1 Affiliate-verkostot.

Kuvaus vastaanottajasta: Kun päätät klikata sponsoroitua linkkiä Klarna-sovelluksessa tai verkkosivustollamme, joka yhdistää sinut kauppaan, tuotteeseen tai palveluun, sinut ohjataan niin sanotun affiliate-verkoston eli kolmannen osapuolen kautta toisen yrityksen verkkosivustolle. 

Tarkoitus ja oikeusperuste: Affiliate-verkosto saattaa asettaa laitteeseesi seurantateknologiaa, joka sisältää tietoja siitä, että olet klikannut kyseistä linkkiä Klarna-sovelluksessa, ja jota käytetään dokumentoimaan vierailusi kaupassa Klarnalle mahdollisesti maksettavan palkkion laskemiseksi.

Affiliate-verkosto saattaa käsitellä tietojasi oman tietosuojailmoituksensa mukaisesti. Käsittely perustuu etujen tasapainottamiseen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta). Etuja tasapainottaessaan Klarna on todennut, että meillä on oikeutettu etu esittää sinulle sponsoroituja linkkejä markkinoidaksemme kauppoja Klarna-sovelluksessa ja verkkosivustollamme. Varmistamme, että tähän liittyvä käsittely on tarpeen kyseisen edun saavuttamiseksi ja että etumme menee oikeutesi edelle kieltää henkilötietojesi käsittely tätä tarkoitusta varten. Sinulla on oikeus vastustaa tätä käsittelyä yksittäistapaukseesi liittyvistä syistä. Lisätietoja oikeuksistasi löydät kohdassa 2.

 

7.5.2 Google.

Kuvaus vastaanottajasta: Kun käytät Klarna-sovellusta verkkoportaalimme kautta, Google kerää laitetietojasi Googlen reCAPTCHA-palvelun kautta. Joissakin tapauksissa laitetietosi kerätään yhdessä lisätietojen kanssa, jotka päätät lisätä reCAPTCHA-palveluun. 

Tarkoitus ja oikeusperuste: Klarnan käsittelyperuste näille tiedoille on Klarnan oikeutettu etu liiketoimintansa harjoittamiseen (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta), koska reCAPTCHA-palvelu estää palveluidemme väärinkäyttöä (esimerkiksi estämällä botteja yrittämästä kirjautua sisään). Google käsittelee näitä tietoja omien käyttöehtojensa ja tietosuojakäytäntönsä mukaisesti. Varmistamme, että tähän liittyvä käsittely on tarpeen kyseisen edun saavuttamiseksi ja että etumme menee oikeutesi edelle kieltää henkilötietojesi käsittely tätä tarkoitusta varten. Sinulla on oikeus vastustaa tätä käsittelyä yksittäistapaukseesi liittyvistä syistä. Lisätietoja oikeuksistasi löydät kohdassa 2.

 

7.5.3 Yhteistyökumppanit Personal Finance -palvelun sekä tarjous- ja etuohjelman puitteissa.   

Kuvaus vastaanottajasta: Yhteistyökumppanit Personal Finance -palvelun sekä tarjous- ja etuohjelman puitteissa. 

Tarkoitus ja oikeusperuste: Jos päätät hyödyntää Klarnan tarjouksia ja etuja Personal Finance -palvelun tai tarjous- ja etuohjelman puitteissa, Klarna luovuttaa tarjouksen hyödyntämiseen tarvittavat henkilötiedot liikekumppaneillemme (myös että olet Klarnan asiakas). Jokaisessa tarjouksessa määritellään mitä tietoja luovutetaan. Tietoja jaetaan sinun ja Klarnan välisen sopimuksen täytäntöön panemiseksi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta).

 

7.5.4 Logistiikka- ja kuljetusyhtiöt.

Kuvaus vastaanottajasta: Logistiikka- ja kuljetusyhtiöt.

Tarkoitus ja oikeusperuste: Klarna luovuttaa henkilötietojasi logistiikka- ja kuljetusyrityksille, jotka toimittavat tilaamasi tuotteet, jos olet valinnut lähetyksenseurannan. Esimerkkejä luovuttamistamme tiedoista ovat yhteys- ja tunnistetiedot ja seurantanumerot.

Logistiikka- ja kuljetusyritykset käsitelevät tietojasi omien tietosuojailmoitustensa mukaisesti. Tietojasi luovutetaan Klarnan kanssasi tekemän sopimuksen täytäntöön panemiseksi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta). 

 

7.6 Vastaanottajaryhmät, joille Klarna luovuttaa henkilötietojasi, jos otat yhteyttä asiakaspalveluumme sosiaalisen median kautta.

 

7.6.1 Sosiaalinen media.

Kuvaus vastaanottajasta: Sosiaalisen median yritykset, kuten Facebook, Instagram tai Twitter.

Tarkoitus ja oikeusperuste: Jos otat meihin yhteyttä sosiaalisen median, kuten Facebookin tai Twitterin, kautta, myös nämä yritykset keräävät ja käsittelevät henkilötietojasi omien tietosuojailmoitustensa mukaisesti. Tietojasi luovutetaan kanssasi tehdyn sopimuksen täytäntöön panemiseksi (yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta).

 

8. Missä käsittelemme sinua koskevia henkilötietoja?

 

Pyrimme aina käsittelemään sinua koskevia henkilötietoja EU/ETA-alueella. Joissain tapauksissa, esimerkiksi kun luovutamme tietojasi Klarna-konsernin sisällä tai EU/ETA-alueen ulkopuolella toimiville palveluntarjoajille tai alihankkijoille, henkilötietojasi voidaan käsitellä myös EU/ETA-alueenulkopuolella. Lisätietoja, siitä kenelle luovutamme tietoja löydät kohdasta 7. Jos kauppa, jossa teet ostoksia, sijaitsee EU/ETA-alueen ulkopuolella, tietojen luovuttaminen kyseiselle kaupalle merkitsee myös sitä, että tietojasi siirretään kyseiseen EU/ETA-alueen ulkopuoliseen maahan. Voit ottaa meihin yhteyttä jos haluat lisätietoja turvallisuustoimenpiteistämme. Yhteystietomme löydät kohdasta 12.

 

Muiden maiden lainsäädännön nojalla viranomaisille voidaan antaa pääsy näihin maihin tallennettuihin henkilötietoihin rikollisuuden torjumiseksi tai kansallisen turvallisuuden takaamiseksi. Riippumatta siitä, käsittelemmekö me tai joku palveluntarjoajistamme henkilötietojasi, varmistamme, että tietojen siirron yhteydessä taataan riittävä tietosuojan taso, ja että asianmukaiset suojatoimenpiteet on otettu käyttöön sovellettavien tietosuojavaatimusten (kuten yleisen tietosuoja-asetuksen) mukaisesti. Tällaisia asianmukaisia suojatoimenpiteitä ovat muun muassa sen varmistaminen, että:

 • Euroopan komissio on katsonut, että kolmannessa maassa, johon henkilötietojasi siirretään, on riittävä tietosuojan taso, tai 

 • Klarnan ja EU/ETA-alueen ulkopuolisen vastaanottajan välillä noudatetaan Euroopan komission vakiolausekkeita. Näissä tapauksissa arvioimme myös, onko vastaanottajamaassa lakeja, jotka vaikuttavat henkilötietojesi suojaan. Tarvittaessa ryhdymme erityistoimiin, jotta tietosi pysyvät suojattuina niitä siirrettäessä EU/ETA-alueen ulkopuoliseen maahan.

 

9. Kuinka kauan säilytämme sinua koskevia henkilötietoja?

 

Klarna säilyttää henkilötietojasi voimassa olevien lakien, kuten rahanpesu- ja kirjanpitolain, mukaisesti (yleensä 5 ja 7 vuotta). Lisäksi säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan kuin on tarpeellista suorittamamme käsittelyn tarkoituksen täyttämiseksi (lisätietoja löydät kohdassa 3 olevassa taulukossa). 

 

Henkilötietoja, jotka ovat tärkeitä sinun ja Klarnan välisen sopimussuhteen kannalta, säilytetään tavallisesti niin kauan kuin sopimussuhde kestää ja sen jälkeen enintään 10 vuotta vanhentumisajoista riippuen. 

 

Joissakin tapauksissa tietoja voidaan joutua säilyttämään pidempään vakavaraisuuslainsäädännön mukaisesti, jota Klarnan on noudatettava. Jos et tee sopimusta kanssamme, henkilötietojasi säilytetään yleensä enintään 3 kuukautta, mutta joissakin tapauksissa saatamme joutua säilyttämään tietojasi pidempään, esimerkiksi rahanpesulakien nojalla tai Klarnan suojaamiseksi oikeudellisilta vaatimuksilta sekä Klarnan laillisten oikeuksien turvaamiseksi. 

 

10. Miten käytämme evästeitä ja muita seurantatekniikoita?

 

Tarjotakseen sinulle räätälöidyn ja sujuvan käyttökokemuksen Klarna käyttää evästeitä ja vastaavia seurantatekniikoita eri käyttöliittymissämme, kuten verkkosivustollamme, Klarna-sovelluksessa ja Klarnaa käyttävien kauppojen kassalla. Löydät lisätietoja Klarnan käyttämästä seurantateknologiasta kustakin käyttöliittymästä ja siitä, miten voit hyväksyä tai hylätä seurantateknologian.

 

11. Tämän tietosuojailmoituksen päivittäminen 

 

Pyrimme jatkuvasti parantamaan palveluitamme, jotta käyttäjäkokemuksesi olisi sujuva. Tämä voi edellyttää muutoksia nykyisiin ja tuleviin palveluihin. Jos sovellettava laki vaatii meitä ilmoittamaan sinua tällaisesta parannuksesta tai edellyttää suostumustasi, ilmoitamme siitä sinulle tai sinulle annetaan mahdollisuus antaa suostumuksesi. On myös tärkeää, että luet tämän tietosuojailmoituksen joka kerta, kun käytät jotakin palveluamme, sillä henkilötietojesi käsittely voi olla erilaista kuin edellisen kerran kun käytit palvelua.

 

12. Ota yhteyttä Klarnaan

 

Klarna Bank AB (publ) on rekisteröity Ruotsin yritysrekisteriin numerolla 556737-0431, ja sen päätoimipaikka on Sveavägen 46, 111 34 Tukholma. 

 

Klarnalla on tietosuojavastaava ja tietosuoja-asiantuntijoista koostuva tiimi. Meillä on myös tietosuoja-asioita käsittelevä asiakaspalvelutiimi. Kaikki nämä henkilöt ovat tavoitettavissa osoitteessa tietosuoja@klarna.fi. Jos haluat ottaa yhteyttä erityisesti Klarnan tietosuojavastaavaan, kirjoita tämä viestin otsikkoriville.

 

Klarna Bank AB (publ) noudattaa toiminnassaan Ruotsin tietosuojalainsäädäntöä. Lisätietoja Klarnasta löydät osoitteessa www.klarna.fi.

 

Tämä tietosuojailmoitus päivitettiin viimeksi 25. toukokuuta.